Mi a neve annak a vörös égitestnek, ami a Hold alatt van?
Értem, köszönöm! :D
Persze nekem is ez volt a legelső tippem, de először azt hittem, hogy a Merkúr, mert nemrég olvastam, hogy áthalad a Nap előtt, de nem tudom, mennyi köze van hozzá.
Az tényleg a Mars, és a kérdés kiírásának időpontjában tényleg a Hold ALATT látszódott Magyarországról (lejjebb és kicsit jobbrább).
Ebben a percben pedig a Holdtól jobbra, de már messzebb.
De még egyszer: ez függ a földrajzi helytől és a pontos időtől.
(Kis érdekesség: a Marsot az Antaresszel könnyen össze lehet keverni, ami nem véletlen, mindkettő vörös és közel van az ekliptika vonalához az égen. Éppen ezért „anti Árész” a csillag neve, mert ugye Mars és Árész is a háború istenei voltak, csak kicsit más mitológiában.)
Linkeltem a Stellariumot, azzal biztos tudod majd azonosítani az égitesteket, ha telepíted.
Úgy sacc per kábé amúgy igazad van. (Most a Mars jóval fényesebb, ha jól értettem a hivatkozott cikket.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!