Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Stirling motorral hajtottan...

Stirling motorral hajtottan lehetne csinálni egy repülőt?

Figyelt kérdés
Arra gondoltam, ha egy olyan stirling motort készitenénk aminek nagy a munkavégzése, fordulat száma, még jéggel is lehütve, ezt betennénk egy sárkányba, vagy egy egyszerübb favázas vászon gépbe ami olyan lenne mint a Wright fivérek gépe, és hátsó meghajtású hogy a motorra kevesebb ellenállás nehezedjen, a Gépnek Nagy szárnyai lennének mint egy vitorlázónak, hogy könnyen felkapja a szél kis sebességnél is, Elméletileg Müködne ?
2016. ápr. 11. 10:20
1 2
 11/14 Wadmalac ***** válasza:

"a Stirlingnek meg valamivel még is csak nagyobb teljesitménye lenne mint az emberi erőnek"

És miről fűtenéd, húszkilós gázpalackról, vagy két vödör szénnel?

Üzemanyag.

Még egy mini gőzgéppel is többet érsz.

2016. ápr. 12. 08:19
 12/14 A kérdező kommentje:

viszek fel gyújtós fát, hasitótt tönköket :D

hát mondjuk arra gondoltam hogy napelemből előállitani hő energiát.

vagy valami szerkezet ami száraz jeget generál

2016. ápr. 12. 08:33
 13/14 anonim válasza:

felül fekete alul fehér repülő.

esetleg felül napcsapdás alul hűtőbordás

2016. dec. 17. 22:56
 14/14 anonim ***** válasza:

"hát mondjuk arra gondoltam hogy napelemből előállitani hő energiát. "

Tehát ötleted napelemből---áram---áramból hő---hőből áram, majd ezzel hajtod??? Miért nem jó neked egyből a az árammal hajtani azt a motort, ennyire pazarolni akarsz? :)

Napelemes repülő már van 1 milliárd euróból körbeutazta a földet (310 000 000 000Ft) 4 embert képes szállítani... Megéri?

2017. máj. 13. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!