Valaki ismer olyan "szakmákat" ahol doktorátust lehet szerezni?
Tisztában vagyok azzal, hogy ez hogy működik! Nem most pattant ki a fejemből az ötlet hogy doktorátust szeretnèk szerezni! :D 4 évesen mikor édesanyámnak fájt a keze a kemèny munkátol, akkor döntöttem el hogy orvos leszek! Persze nagy döntés lehetett mikor csak 4 éves voltam. :D Azóta változott egy picit, mivel inkább hajlok a nőgyógyászati és szülésznői 'oktatás' felé. De mielőtt vèglegesen eldöntöm szeretném tudni hogy milyen lehetőségek állnak a szolgálatomra! (Nem csak kimondottan az orvostudományban.)
Köszönöm a válaszokat! :)
"Tisztában vagyok azzal, hogy ez hogy működik!"
- Akkor miért tetted fel a kérdésed?
A szülész-nőgyógyász egy orvosi ág. Milyen orvosi szakok vannak?
Külön van a fogorvosi és az általános orvosi szak. Azután jön a rezidensképzés, ahol már szakosítva vannak.
A sebész, az érsebész, a pszichiáter, a neurológus, az endokrinológus, a gyermek- és ifjúsági pszichiáter, a fül-orr-gégész, a szemész, az ortopédus-traumatológus, a sürgősségi szakorvos, a fertőző megbetegedésekkel foglalkozó infektológus, a transzfuziológus, a nefrológus, a kardiológus, a patológus, a radiológus, az orvosi mikrobiológus, az igazságügyi orvostani szakorvos, az obezitológus, a kismedencei szervek szakorvosa, a szülész-nőgyógyász, a belgyógyász, a bőrgyógyász, az aneszteziológus, és sok más is lehet, amit kereséssel nem találtam meg. De lest időd gondolkodni, hogy milyen orvos legyél, mert 6 éves az alapképzés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!