1 dkg az hány miligramm? (1000? )
Csak a megértés végett:
Milli = ezred
Deka = tíz
1 mg = 0,001 g (1/1000 g)
1 dkg (dag) = 10 g
1 mg * 1000 = 1 g
1 mg * 10000 = 10 g = 1 dgk (dag)
Igen 5ös ezt akartam én is. A milli az ezred rész (vagyis 1 ezred rész). Így az 1000 mg az = 1000 egyezred rész, ami = 1000 x 1ezred. Vagyis 1 gramm. De fordítva is lehet, 1 gramm az = 1000 ezred-gramm (vagyis 1000 mg).
Bárminek az ezred részéből 1000 pont kitesz 1-et. Úgy mint bárminek az 1 századrészéből 100 kitesz egy egészet (1-et). Vagy még jobban leegyszerűsíthetjük, bárminek az 1 tizedéből 10 kitesz egyet (egy egészet).
A deka meg x10 -et jelent.
"1 kávéskanál só : 7 g"
3as jó ez a link, én is köszi. :)
A link lehet, hogy jó, de az általa közölt értékeket nem venném készpénznek még a konyhatechnikában sem.
Ahol egy púpozott(!) evőkanál só és egy evőkanál olaj egyenlő érték, ott valami nem stimmel.
Az étolaj sűrűsége ugyanis 0,91 g/cm3 , a só sűrűsége meg 2,16.
"só sűrűsége meg 2,16."
Gondolom ez a tömör sóra igaz, de a porózus sókristály halmazban elég sok levegő is van.
Önts egy kiló sót egy nagy üvegkancsóba, majd fedd le átlátszó fóliával. Rétegezz feléje 1 liter vizet, majd húzd ki a fóliát, és nézd, mekkora buborékok szállnak felfelé.
Szinte semmi.
Na ez volt a levegő tartalma a sónak. Néhány milliliter.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!