Az Alföld mitől volt mindig is hazánk legszegényebb legelmaradottabb tája? (ALFÖLD SZINDRÓMA)
IQ by country térképeket nézegess, és nézzél meg pár nyugati genetikai tanulmányt, tudományos világ egyértelműen általánosan elismeri, hogy az IQ nagyrészt öröklött tényezőkön alapszik.
Nyilván te jobban akarod tudni, meg minden szakember aki ezt kutatta az automatikusan egy szemét náci
Ennek több oka is van. De az, hogy egyszerűbb, kevésbé intelligens nép vagyunk, nem tartozik az okok közé, mert vitatható.
Földrajzi okok miatt nekünk mindig itt volt a jó öreg mezőgazdaság, ami az elmúlt évszázadokban, évezredekben kényelmes és kedvező megélhetési formának bizonyult. A kommunizmus idején az alföld ezen tulajdonságát bár kihasználták, a pénzt nem forgatták vissza tisztesen ide. Azért más területeken színesebb palettáról lehetett választani, ha foglalkozásról esett szó.
Így kezdődött az igazán nagy lemaradás. Napjainkban meg ahogy én tapasztalom, az Alföld az állam által legkevésbé támogatottabb régió. Úgy gondolják, jó itt nekünk a jó öreg mezőgazdaság, elvagyunk a kecskéinkkel meg a veteményesekkel, vagy mit tudom én, mi jár a fejükben. Lényeg a lényeg, ha az állam több pénzt ölne az itteni települések és városok fejlesztésébe, talán nem lennénk ennyire lemaradva. Esetleg ha sokkal kedvezőbb lenne a helyzet - törvények, adózás stb... - a mezőgazdaságra, az is elősegítene minket. Szomorú tény, hogy a használatban lévő területek nagy része nem magyar kézben van. Így a pénz nem forog vissza ide.
Elnézést, kisbetűvel írtam az Alföldet :S
Turizmus: az államnak az Alföld felé is nyitnia kellene ennek támogatásában. Bárki bármit mond, ebben a területben is lenne potenciál bőven.
S még meg akartam jegyezni, hogy itt is volt lehetőség több foglalkozásra is. De ha már minden adott a mezőgazdaságra, akkor arra fekszenek rá. A vízben is lehet növényt - nem paradicsomot - termeszteni, de az emberek mégis inkább halásznak belőle.
Ma már nem a mezőgazdaság az egyetlen mozgatórugó itt, annál összetettebb időket élünk. De a már említett okok miatt lemaradtunk, és nem támogatnak minket igazán a fejlődésben. Sőt, több esetben hátráltatnak. Ha a mezőgazdaságot fellendítené az állam, mi jobban ráfeküdnénk, s a területek nagyobb hányadban esnének magyar kézre, elég hamar behoznánk a lemaradást.
De pl. Kecskemét most rohamos fejlődésen esik át az az M5-s autópályának, és a nemrég épült Mercedesnek hála - elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!