Miért kell vizelnünk, mikor például bújócska közben elbújunk?
Először törölték a kérdésem, lehet azért, mert komolytalannak hitték, pedig teljesen komolyan kérdezem.
Ez egy létező dolog. Tapasztaltátok már anno, hogy bújócskánál mikor elbújtál, vagy mikor meg akartál ijeszteni valakit és elbújtál, abban a pillanatban rád jött a szükség? Mi válthatja ezt ki?
Kicsit utánakerestem a kérdésnek angolul is, és ezt találtam: [link]
Innen a 3. válasz az, ami talán jónak tűnik.
"There are two factors at play that go against each other here: 1. Your body reduces the amount of urine it produces. 2. All your muscles tense up, ready to spring into action.
It's that second one that makes you feel like you have to go pee. All the muscles surrounding your bladder tighten and start pushing in, and you feel like you just can't hold it."
Igen,én is tapasztaltam.
Az izgalom váltja ki:)
Két lehetőség van rá.
1. Pszichikai dolog. Nem jöhetsz elő, ezért csak azért is eszedbe jut hogy akár pisilhetnél is éppen, és akkor már tényleg ezen jár az eszed.
2. Nem akarok élettenba belemenni , de izgalom hatására katekolaminok (adrenalin, noradrenalin, stb.) szabadulnak fel. Ezek többek közt összehúzzák a simaizmokat, amik pl. az erek falában vannak. Így nő a vérnyomás (mivel szűkebb falú csövön kell a vérnek átpréselnie magát), nagyobb nyomás mellett pedig a vesében a vérből nyilván több szűrődik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!