Víz alatti város lehetséges?
Van egy járok itt nekem : BIOSHOCK
Imádom könyv is van belőle azt is elolvastam. És egy víz alatti városban játszódik aminek a neve Rapture.
Kérdésemaz lenne, hogy ma elméletben egy egész várost lehetne-e kiépíteni az óceán mélyén?
*van itt egy játék nekem
Bocsánat telefonról nehezebb
Lehetni lehet, csak nagyon nem éri meg. A nap hiánya nem csak annyit jelent, hogy nem lesznek az emberek lebarnulva, hanem mesterségesen kell előállítani a fényt növénytermesztéshez, rengeteget kell fűteni, nincs napenergia. Nagyon nehéz terjeszkedni, ha esetleg kinőné a lakosság a várost. Oxigénellátást is meg kéne oldani, meg mi lesz a szeméttel, szennyezett vízzel stb(ha csak kiöntik a város mellé, akkor honnan lesz tiszta vizük)
Ez mind megoldható probléma, de egyenként is mérhetetlenül drága megcsinálni, nemhogy egybe
Ráadásul mi van akkor, ha léket kap a város? Mondjuk földrengés, vagy cunami, vagy terrortámadás, vagy akár csak egy felelőtlenül bekapcsolva felejtett gáztűzhely miatt. Evakuálni kell az egészet, ha egyáltalán lenne rá idő. És hová tennének többtízezer embert? Ráadásul a városban lévő dolgok jó része tönkremegy, ha nem a nedvesség, akkor a borzalmas nyomás miatt.
Ezt egyféle módon lehetne kiküszöbölni, ha zsiliprendszerű lenne az egész város (mint pl. a tengeralattjárók). Így csak a megsérült blokkokat kellene lezárni. De ha ilyen rendszerű lenne a város, ki a túró akarna élni benne? Inkább hasonlítana egy börtönre, mint egy városra.
Hát biztos nem sok ember jelentkezne rá.
De én lennék az egyik az biztos.
Ha ott pusztolok is.
Koszonom a válaszokat.
Annyira mélyen szerintem nem lenne de ezt egyébként "közvilágítással" meg lehetne oldani, hogy lássak is valamit. Hogy miért?
Egész egyszerűen vonzana ez a stílus. Ahogy úsznának az ablak előtt az élőlények. Egy mérnöki csodában laknék. Egyszerűen beszippantott ez a világ.
"Egyszerűen beszippantott ez a világ."
Téged a fantázia világa, a képzeletedben élő víz alatti város-világ szippantott be :) De sajnos a valóság közel sem olyan idilli, mint ahogyan az a képzeletedben él.
De nem baj, mivel egyhamar nem lesz ilyen, álmodozni lehet a dologról ;)
Van már víz alatti szálloda. Jó pénzért.
Ennél sokkal nagyobbak nem fognak épülni.
Ha esetleg odáig romlik a helyzet az ózonpajzzsal, akkor is praktikusabb a föld alatti építkezés.
A hidrosztatikai nyomás nagy úr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!