Milyen módszerrel lehetne visszaszorítani a desztillált vízben lévő oldott sók bomlási folyamatát?
A vízben oldott sók nem igazán szoktak bomlani (mitől is tennék?). Valamint a desztillált víz eleve olyan víz, amely nem tartalmaz oldott anyagot.
Ezt bebuktad, kis trollka, gyenge próbálkozás volt :)
Valaki nekem szóban hívta fel erre a kérdésre a figyelmemet.Kétszeresen értelmetlen, hibás a kérdésed.
Hál' Istennek, az előzőek már megválaszolták...
Nem ismered a fogalmakat: desztillált víz - vízben oldódó sók - sók tulajdonságai - bomlási folyamat??? (disszociációjukra gondoltál???)
Khmmn! "desztillált vízben lévő oldott sók" - a desztillált vízben az a pláne, hogy nincs benne oldott anyag.
"oldott sók bomlási folyamatát" - a szó, melyet keresel: disszociáció.
Amúgy ha az a kérdésed, hogy deszt vízben úgy akarsz egy anyagot oldani, hogy az kevésbé oldódjon, akkor a vlasz a sajátion-hatás, azaz vagy azonos kation, vagy azonos anion tartalú sót oldasz még. De persze ez csak mérsékelt mértékben oldódó anyagokra alkalmas. Mondjuk beleszórsz egy adag kálium-nirátot egy telített ezüst nitrát oldatba, akkor kiválik az ezüst-nitrát. (Persze most nem gógliztam rá a megfelelő számadatokra, de sztem a kálium-nitrát oldódik jobban).
Akkor ez beugratós kérdés volt abban a könyvben!
Elárulhattad volna, hogy nem a te kérdésed..
Akkor másképpen megfogalmazott válaszokat kaptál volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!