Az élelmiszeripari és az orvosi szilikon között mi a különbség?
Csak általánosan írom le, nem konkrétan a szilikonra!
Az orvosi dolgoknak teljesen sterilnek (baktérium és egyéb szennyeződés mentes) nek kell lennie. Illetve mérgező és egyéb káros anyagoktól is mentesnek.
Emiatt a gyártás körülményei (tiszta, steril, kontrollált levegőjű helységek, beöltözött dolgozók stb...) és a gyártás technológiája (pl egy drágább eljárás tisztábban, melléktermékek nélkül hozza a terméket) is merőben eltérő lehet.
Plusz az orvosi célra készülő dolgokat sokkal sokkal jobban kontrollálják. Például gyakran mintát vesznek és ellenőrzik is.
Bármilyen hihetetlen az élelmiszer ipari anyagokra nézve a köjál megenged bizonyos számú baktériumot, mert az még nem veszélyes gyomorba kerülve.
Az orvosi felszereléseknél hatóanyagoknál stb ez elképzelhetetlen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!