Miért beszélnek magukban egyes emberek?
Figyelt kérdés
Sok helyen látok magában beszélő, néha még normálisnak is látszó embereket,velük mi van? hülyék?2010. márc. 28. 15:42
1/11 anonim válasza:
Valami elromlott a fejükben. Illetve az a kis lény, ami ott van a fejükben és irányítja a testüket az nem teljesen uralja a gazdatestet. Ezért mi kívülről azt látjuk, hogy mintha a testük (és az arcuk, a beszélőizmokkal együtt) önálló életre kelt volna... Ezeket valahogy meg kellene javítani, csak sajnos nincsen még rá szakszerviz.
2/11 anonim válasza:
Talán csak segít nekik gondolkodni. Néha tényleg jól jön, ha csak magadnak is hangosan kimondod, hogy mire gondolsz. Persze vannak olyanok is, akik tényleg kattantak, de nem az az átlag.
3/11 anonim válasza:
Ja, én is szoktam mikor egyedül vagyok, csak azért mert jó érzés és könnyebb így gondolkodni.
4/11 anonim válasza:
Én is szoktam, és nem érzem magam bolondnak miatta. Bár a mai világban aki kicsit is eltér a tömegtől az már betegnek számít...
5/11 anonim válasza:
Én főképp amióta Budapesten élek, látok sok magában beszélőt, elmeroggyantat. Múltkor valami idős f@szi a hatoson elkezdett kiabálni hogy árpád vére meg ilyenek :D Meg egy nő a buszon, hogy több együttérzést, meg nem kell ülőhely, nincs ülőhely :D Az elején még én is meglepődtem ezeken, aztán hozzászokik az ember. Betegek, gyógyítani meg nem nagyon lehet. (begyógyszerezés csak árt, függővé teszi az embert)
6/11 anonim válasza:
A másik fülén van a bluetooth...
7/11 A kérdező kommentje:
A 105-s buszon szoktam látni egy alakot,ő már buggyant az biztos, Szakadt koszos ballonkabátban szokott lenni,és mindig kiabál meg járkál fel-alá a buszon,és a szavak elejét úgy megnyomja,kihangsúlyozza:D multkor is egy nagy poszter volt nála egy utas szállító repülő volt rajta és mutogatta mindenkinek meg nyomta a hülyeségét:D
2010. márc. 28. 22:22
8/11 anonim válasza:
Debrecenben is akadnak hírhedt szónokok, főleg a villamoson lelhetők fel :D Az én számon akkor szoktak senkinek sem címzett szavak kicsúszni, amikor nagyon töröm a fejem, pl. feladaton vagy egy kérdésen. Ebben valóban nincs kivetnivaló, mert a kimondott szavak segítenek rögzíteni, realizálni a gondolatokat.
9/11 anonim válasza:
Régebben valami erősen gátolta a beszédemet, ami erősebb volt a normálisnál, így a normális gátlás eltűnt. Ezért, miután sikerült elmulasztani ezt az erős gátlást, néha rám jön, hogy mondok egyes szavakat, pedig nem is abban a témában gondolkodom. Ezek a szavak egy asszociációs háló részei. Ez a jelenség csak azzal kerülhető el, hogy teljesen legátlom a beszédemet, hogy meg se tudjak szólalni. Szeretném megőrizni a beszélőképességemet, ezért inkább együtt élek ezekkel a rohamokkal.
10/11 anonim válasza:
én néha ha hangosan gondolkodok akkor könnyebb de nem vagyok bolond
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!