Miért nem lép reakcióba a víz a konyhasóval?
Figyelt kérdés
2016. jan. 12. 21:32
1/1 anonim válasza:
Köszönik szépen jól vannak így, a víz is, a só is. Hova reagálnának? :-)
Egyébként a konyhasó minimális mértékben hidrolizál, de mivel erős sav és erős bázis sója, az egyensúly erőteljesen a só képződésének irányába van eltolódva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!