Mitől Ónos az ónoseső?
Figyelt kérdés
2016. jan. 7. 06:54
2/4 anonim válasza:
szerintem attól, hogy a forrasztó ón ha lecsöppen azonnal megdermed, akárcsak ez a fajta eső.
3/4 dellfil válasza:
Én tudni vélek még egy magyarázatot. :)
"Az ón hajlításakor sajátos hang (úgynevezett ónzörej) hallható, amely a fémkristályok elmozdulása, és egymáshoz való súrlódása miatt keletkezik." (Wikipéda)
Ez a hang hasonlít ahhoz amit a leesett ónos eső jégkérge ad, ha rálépünk. (Mielőtt jól hanyatt vágódnánk rajta. :DDD)
Jó, ezt én találtam ki. Persze nem teljesen magamtól, mert úgy vélekedem, mintha ezt nagyon régen olvastam volna valahol. Vagy csak álmodtam? :D Nem tudom. Mindenesetre a fenti válaszok lesznek igazak. Csak érdekességként... :)
dellfil
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!