2/7 anonim válasza:
Az írás / olvasás igen.
Maga a beszéd nem vészes.
3/7 anonim válasza:
A beszéd nem vészes? A magyarhoz képest nehezebb, annyi biztos. Míg a magyarban egy szót bárhogy mondasz ki, ugyanazt jelenti, addig az oroszban egy szónak a jelentése tök más lehet, ha másképpen hangsúlyozod az egyes szótagokat. A magyar azért is egyszerű, mert mindig az első szótagon van a hangsúly. Emiatt a berögződés miatt könnyű felismerni a szláv nyelvek valamelyikét beszélő magyarokat. Szóval nem olyan egyszerű ez.
5/7 anonim válasza:
#3: Ezt magyarázd el egy külföldinek :)
Még jó, hogy az anyanyelved könnyebb, mint egy idegen nyelv.
6/7 anonim válasza:
Én a némettel és az angollal és olasszal tudom összevetni.
Németnél könnyebb.
A rosszul beszélt angol nagyon könnyű, filmekből, sorozatokból tanulható, ezért ez nem mérvadó.
Olasz még az angolnál is könnyebb, ezért ez sem mérvadó.
Magyar az anyanyelvem, ezért ahhoz nem hasonlíthatom.
7/7 anonim válasza:
Igazából nem nagyon vészes én álltalánosban tanultam meg az ábct így nekem az olvasás része nem volt gond, annál inkább a beszéd főleg a visszaválaszolás okozott gondokat valamint a helyes hangsúlyt (de ez minden idegen nyelvben így van). Ha idegen nyelvekhez hasonlítanám akkor azt mondanám h az angol könnyebben tanulható az orosztól míg a német nehezebben. Elég sok szót átvettek az oroszok az angolból főleg ha valami új dologról volt szó, de ez csak az elnevezésekben van ahogy a magyarnál is. De mégis én azt mondanám h a magyartól szebb és logikusabb nyelv nincs is. Egyik nyelvben sem tudtam úgy kifejezni(és annyiképpen) amit akarok mint magyarul pedig jelentős idegennyelvű szókincsem is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!