Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Fika kettesért túlzás, nem?...

Kirien kérdése:

Fika kettesért túlzás, nem? (választ kérek, nem beszólást)

Figyelt kérdés

Helló.

Ezt a feladatot Barátnőm kapta fizikából a félévi kettesért. Igazság szerint túlzásnak tartam, de ez van.

Nekem ez nem ment, valaki aki okosabb fizikából remélem tud segíteni.:D

az 1763W-os vízforraló 6 perc alatt forralja fel a teának való vizet, az 1322W-os szendvicssütőben 15perc kell a meleg szendvicsnek, az 1058W-os mikrohullámú sütőben 1 perc alatt felmelegszik a délutáni káve. Minden háztartási gépet 230V feszültségű hálózatban használunk.

a, Mennyi áramot fogyasztunk januárban, ha minden este ugyan azt esszük vacsorára és mennyibe kerül, ha az egységár 40Ft/kWh?

2015. dec. 16. 18:14
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
93%

Nem túlzás fizikából, kivéve ha a barátnőd és te is 4. osztályosok vagytok -ez esetben valóban túlzás.

Úgy vélem egyetlen képlet kinézése az ún. függvénytáblázatból nem kéne nagy gondot jelentsen egy olyan embernek, aki át szeretne menni fizikából. Ha 2-es szeretne lenni akkor legalább erre legyen képes, és ne mástól várja egy ilyen korrekt és könnyű "feladatnak" a megoldását.

Másrészt pedig nem tudom mi az a "fika", gondolom nem arra gondolsz amit az orrodból szoktál kivenni a fizika órákon; jobb híjján.

2015. dec. 16. 18:31
 2/24 A kérdező kommentje:

Nem érdekelnek a beszólások, még ha az kulturált módon is van leírva.

Nem, nem "fika"-t szerettem volna írni, fizika lenne, helyesírási hibák okait nem sorolnál, arra is volna biztos valami okos válaszod amivel nem jutnék előrébb.

2015. dec. 16. 18:37
 3/24 anonim ***** válasza:
91%
Hát, ez tényleg fika kettest ér...
2015. dec. 16. 18:39
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha én azt olvasom egy kérdésben, hogy "nem beszólást kérek", egyszerűen muszáj beszólnom. Nem értem, minek ezt odaírni, mert még ha nem is szólnék be, provokál.

Talán ez már segít: 1 watt = 1 volt x 1 amper

2015. dec. 16. 18:44
 5/24 anonim ***** válasza:
94%

Ahogy azt az imént írtam, nyisd ki a függvénytáblázatot az elektromosságtannál, és nézd meg mit jelent a Watt és hogyan kell számolni (képlet).

A feladat megoldásához tudni kell azt is, hogy 1 óra hány másodpercből áll. Jobb híjján ezt is megtalálod a függvénytáblázatban, de akár az interneten is rákereshetsz. Ha elég bátornak érzed magad, akkor akár ki is számolhatod.

Ne haragudj, de aki ezt nem tudja megcsinálni fizikából, azt bűn átengedni, akárhanyadik osztályról is van szó. És gondolom felsőbbévesek vagytok, mert az elektromosság talán a középiskolai anyag végén van.

2015. dec. 16. 18:46
 6/24 anonim válasza:
4%

Hát szerintem is túlzás kicsit.

Én nem értem, hogy egy kettesért mért nem elméletet kérdez..

(humános vagyok, lehet azért gondolom így)

2015. dec. 16. 18:52
 7/24 anonim ***** válasza:
84%

Ezt minden embernek ki kellene tudnia szamolnia, hiszen legtobbunk hasznalja az aramot, fizet majd be villanyszamlat...

Raadasul a feszultsegre (Voltra) semmi szukseg, itt kizarolag az ora-perc(60) atvaltasra, kWh-Wh(1000) atvaltasra es szorzasra van szukseg.

Nem az a baj, hogy 1 perc alatt nem tudod kiszamolni, hanem hogy el sem kezdesz gondolkodni. Amig ilyen a hozzaallasod, addig turd el a beszolasokat.

2015. dec. 16. 19:01
 8/24 anonim ***** válasza:
91%

Válasz: nem.

(Főleg ha Tudományok kategóriában kérdezed…)

2015. dec. 16. 19:02
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy rossz a logikám:

1763W x 0,1h (6/60)(6 perc a forraló) = 176,3 Wh

1322W x 0,25h (15/60)(15 perc a szendvics) = 330,5 Wh

1058W x (1/60)h (1 perc a mikró) = 17,63 Wh

Összesen 1 este 524,43 Wh fogyasztás

Január 31 nap: 524,43 Wh x 31 = 16257,33 Wh ami 16,25 kWh

és 16,25 kWh x 40 (Ft) = 650,3 Ft a teljes költség.

Namármost ha jól számoltam, akkor ez azért nem túlzás egy kettesért... Ha meg rosszul, vki javít majd.

2015. dec. 16. 19:08
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Mostmar tudom ki veszi fel a mindenfele kolcsont szamolgatas nelkul. Koszi hogy porgeted a gazdasagot:)
2015. dec. 16. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!