Hogyan állapítom meg mondjuk egy kisvárosban, hogy merre van észak, dél, nyugat és kelet?
Figyelt kérdés
2015. dec. 8. 09:23
1/4 anonim válasza:
Ranezel egy orara, es ha elmult del, akkor a nap allasabol kb tudod, merre van nyugat (ha nem mult el, akkor tudod, merre van kelet :) ), majd a szokasos: "Elottem van eszak, hatam mogott del, balra a nap nyugszik jobbra pedig kel" versecske megmutatja a tobbi egtajat. Nem lesz halalpontos, de viszonyitasnak tokeletes.
2/4 Wadmalac válasza:
Ehhez mondjuk nem árt tudni, hogy éppen az északi vagy déli féltekén vagyok-e. :)
3/4 anonim válasza:
Ha meg felhős az idő, akkor letöltesz egy iránytűappot a telefonodra. Vagy ha éjjel van és látszanak a csillagok, akkor a sarkcsillagot megtalálni nem nehéz (északi irányban van), és elég fényes ahhoz, hogy még egy kisváros fényszennyezése mellett is látszik.
A Nagygöncölt nem nehéz megtalálni, ha a szekér végének két csillagát képzeletben összekötöd, és 4x-5x veszed ezt a távolságot, akkor az nagyjából pont a sarkcsillagig ér. Az égbolt azon környékén egyedül a sarkcsillag látszik fényesnek (csak picit halványabb, mint a Nagygöncöl csillagai általában).
4/4 anonim válasza:
A parabola antennák zöme dél felé "néz" (Astra műhold).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!