Tegyük fel, hogy az univerzum egy üveggolyó. És ez az univerzum-üveggolyó egy nagy üveggömbben van. Ebben az üveggömbben pedig további univerzum-üveggolyócskák is vannak. És azért nem tudunk a további univerzum-üveggolyókról, mert nagyon messze van (hiszen a mi világűrűnknek sem ismerjük a végét). Tudom, hogy hülye példa, de lehetséges? Amúgy miben van az univerzum?
lehetséges, de igazolása lehetetlen, ezért így csak spekuláció szintjén marad meg.
De ha arra gondolsz, nincs bizonyíték arra, hogy nem így lenne (de arra sincs, hogy igen).
2010. márc. 21. 19:12
4/11 anonim válasza:
Lehet, de ha van, akkor hozzá semmi közünk.
2010. márc. 21. 21:14
5/11 anonim válasza:
Lehet, és ezek találkozhatnak is.
Rákerestem az "Isten szeme" kifejezésre - de most csak egy csillagfelhőt mutat.
Ezen a címen volt egy cikk erről.
2010. márc. 21. 23:32
6/11 anonim válasza:
Univerzum egy van (per definitionem). Az univerzum az a hely, ahol minden van (megintcsak per definitionem), ezért nem merül fel a kérdés, hogy miben van az univerzum.
Hogy úgy néz-e ki a világ, mint ahogy te írod le, az nyitott kérdés, nem szól mellette vagy ellene semmi, tehát ez egészen spekulatív.
2010. márc. 22. 10:19
7/11 anonim válasza:
A tudomány ezen szintje szimpla spekuláció. Vannak, akik ezt állítják, vannak, akik azt, mások meg amazt. Bebizonyítani nem tudják, de órákat tudnak róla vitatkozni úgy, hogy csak szimplán következtetnek valamiről erre.
De elvben lehetséges.
2010. márc. 22. 21:31
8/11 anonim válasza:
lehet.az emberiség egyik nagy tévedése,hogy ha valamit nem tudunk felfogni akkor az biztos nem is létezik,vagy hülyeség maga a kérdés feltevése.kicsit hülye példa de képzeld el,hogy újra 1 éves vagy...rácsodálkozol mindenre ugye? én pl.kiskoromban azt sem hittem el,hogy a Halász Judit létezik:)ugyanez van akkor is ha már felnött vagy,csak más dolgokon csodálkozol,más dolgokat nem értesz.az élet,a létezés végtelen,semminek nincs vége.tehát minden lehetséges....
2010. márc. 24. 09:34
9/11 anonim válasza:
10:19-eshhez hasonlót szerettem volna írni.
Egyet értek veled.
2010. márc. 27. 20:37
10/11 anonim válasza:
Én is egyetértek 10:19-el és 20:37-el, ha egyszer az univerzum (világegyetem, kozmosz), maga a mindenség akkor mér logikailag nincs annak értelme, hogy a világmindenség mellet van egy másik világmindenség
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!