Lehetséges, hogy a szemem világosodjon?
Figyelt kérdés
Több olyan történetet is hallottam, hogy egy adott embernek gyerekkorában x színű szeme volt, aztán fokozatosan átalakult, és felnőtt korára y színű lett. Az én szemem barna, anyukámé kék. A külsőmmel kapcsolatban mindent tőle örököltem, a színeink teljesen megegyeznek (bőr, haj), így nem is értem, a szemünk miért más. Kicsit el is rontja a külsőmet, valahogy nincs összhangban a szemszínem a bőrömmel, hajammal. Nem lehet akkor, hogy később fog változni? Betegség miatt lehetséges, hogy sötétebb? Vagy gyógyszerek miatt? Csak egy egyszerű kérdés, ne hurrogjatok le, köszi. És nem arra gondolok, hogy most legyen kék, hanem inkább világosabb barna. Nagyon furcsa, hogy a hajam sokkal világosabb, mint a szemszínem.2015. nov. 20. 23:19
1/7 A kérdező kommentje:
Azért nem a Szépség és divat témakörbe írtam, mert ott nem kapnék értelmes választ, itt hátha jobban értenek hozzá
2015. nov. 20. 23:20
2/7 anonim válasza:
Nekem kisgyerekkoromban kékes-szürkés szemem volt, majd 10-14 éves korom körül kezdett megváltozni. Most 25 vagyok, zöld szemű. Emellett a gyerekkori szőke hajamból is gesztenyebarna lett. Sokan mondják, hogy a szemszín nem változik, de nagyon sok ellenpéldáról olvastam már, sőt konkrétan azt is, hogy kamaszodás, hatalmas stressz, vagy bárminemű extrémebb hormonális változás fokozatosan előidézheti. Igazából, a valódi zöld szem a barna világosabb árnyalata, nekem a kékre rakódott elvileg rá a melanin, így tulajdonképpen sárgásbarnás-kékesszürke a szemszínem, ami zöldnek hat. :)
3/7 Köki Péter válasza:
A szemedet valószínű apukádtól, nagyidtól, nagypapidtól örökölted... Arra, hogy változik e, csak annyit hogy nálam amikor boldog vagyok akkor zöld, amikor meg szomorú, akkor kék... Hány éves vagy?
4/7 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! 16 éves vagyok
2015. nov. 22. 16:53
5/7 anonim válasza:
Ha édesapád barna szemű, akkor nem lesz kék szemed (legfeljebb ha édesapád örökölt "kék génket", és azokat adja át neked a barnák helyett :D ). Hogy világosabb lesz-e, lehetséges. Nekem születésemkor kék szemem volt, majd sötét-sötét barna lett ovis koromra, mint a sült gesztenye héja. Viszont körülbelül két éve világosodni kezdett, most már világosbarna, olyan, mint a friss dió héja.
6/7 A kérdező kommentje:
Komolyan mondom nektek, hogy mióta kiírtam ezt a kérdést, világosodott a szemem :D Köszi mindenkinek a válaszokat.
2015. dec. 7. 19:59
7/7 anonim válasza:
Komolyan mondom neked, hogy az enyém is napról napra világosabb :))
Nincs amit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!