Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Tudnátok jó IQ teszteket...

Tudnátok jó IQ teszteket ajánlani?

Figyelt kérdés
Ma megcsináltam kettőt is, a Mensa ingyenes tesztjét valamint egy másik hozzá hasonlót. A Mensától megkaptam a maximális eredmény szöveget, a másik meg 121-137 közötti értékre becsülte. Egy olyan teszt kellene ami ingyenes, számítógépen is kitölthető és pontos eredményt ad.

2015. nov. 14. 22:25
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

Valaki mindjárt ajánlja majd neked az iqtest.dk oldalt, de elárulom, az is ugyanannyira megbízható, mint az összes többi: semennyire. Persze ha szeretnél kapni még egy szép, százhúsz feletti számot, csináld meg nyugodtan.

Ha tényleg érdekel az IQ-d, nincs jobb választásod, mint elmenni egy rendes tesztre, aztán ha véletlenül rosszul sikerül, maximum visszajössz ide a Gyik-ra, ahol majd megnyugtatunk, hogy biztos csak az utca zaja zavart, vagy nem aludtál előtte eleget.

2015. nov. 14. 23:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Nekem nem számít az eredmény, attól nem fog semmi sem változni.

A rendes tesztre pedig akkor még várnom kell pár évet, ahogy néztem csak Budapesten és Pécsett van, oda nekem meg nem egyszerű eljutnom :(

2015. nov. 14. 23:19
 3/7 anonim ***** válasza:

Nézd, egy IQ-teszt után a következő három dolog egyike szokott történni:

1. Kijön egy átlag alatti szám, és a szerencsétlen alany önbizalma megroppan. Nem bírja elviselni a kétjegyű szám gondolatát. Engem átvertek, lehúztak, vagy tényleg hülye vagyok.

2. Kijön egy valamivel átlag feletti szám, az ember megvonja a vállát és továbbáll. Eddig is így érezte, mostmár pár ezer forintért papírja is van róla. Értelme mondjuk nem volt.

3. Kijön egy nagy szám. A csávónak utána hetekig be nem áll a pofája róla, és azt hiszi, inenntől mindenben neki van igaza. Rosszabb esetben még csatlakozik a gittegylethez is. Sőt, elkezdi a Mensás e-mail címét használni...

Úgyhogy véleményem szerint jobb nem is megmérni.

2015. nov. 15. 00:00
 4/7 A kérdező kommentje:

Ebben van valami, néha tényleg jobb a tudatlanság.

Köszönöm a választ.

2015. nov. 15. 00:21
 5/7 BringaManó ***** válasza:
100%

"Nekem nem számít az eredmény" – hát, a kérdésed az ellenkezőjét sugallja, már bocsánat... :-)

"ahogy néztem csak Budapesten és Pécsett van" – szerintem kérdezd meg őket, hogy a közeledben mikor lesz, szokott lenni erre-arra (bár most valóban éppen csak pécsi van fent, a bp.-ieken kívül).

2015. nov. 15. 00:26
 6/7 Szirty ***** válasza:
70%

"Nekem nem számít az eredmény, attól nem fog semmi sem változni."

A tesztet mindig az eredménye miatt végezzük!

Ha nincs szükség az eredményre, nem kell a tesztet elvégezni, mert nincs értelme.

2015. nov. 16. 20:53
 7/7 anonim ***** válasza:

A legjobb IQ tesztek egyértelműen a szakmai körökben használatosak, amely már - már szinte zárt rendszer. Pszichológusok tudnak segíteni, persze vizsgálati díj ellenében, keresd fel Őket.

A MENSA alapítvány ingyenes tesztjei használhatóak tájékoztatásra. Ez az alapítvány némi függetlenséget ad az országonkénti képviseleteknek, ezért az ingyenes tesztek minősége is változhat országonként.

Itt néhányat felsorolok:

[link]

[link]

[link]

[link]

Plusz az alább linkelt oldalt is megnézhetnéd, ott sok teszt elérhető (nemcsak IQ).

[link]

2015. nov. 23. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!