Tudnátok jó IQ teszteket ajánlani?
Valaki mindjárt ajánlja majd neked az iqtest.dk oldalt, de elárulom, az is ugyanannyira megbízható, mint az összes többi: semennyire. Persze ha szeretnél kapni még egy szép, százhúsz feletti számot, csináld meg nyugodtan.
Ha tényleg érdekel az IQ-d, nincs jobb választásod, mint elmenni egy rendes tesztre, aztán ha véletlenül rosszul sikerül, maximum visszajössz ide a Gyik-ra, ahol majd megnyugtatunk, hogy biztos csak az utca zaja zavart, vagy nem aludtál előtte eleget.
Nekem nem számít az eredmény, attól nem fog semmi sem változni.
A rendes tesztre pedig akkor még várnom kell pár évet, ahogy néztem csak Budapesten és Pécsett van, oda nekem meg nem egyszerű eljutnom :(
Nézd, egy IQ-teszt után a következő három dolog egyike szokott történni:
1. Kijön egy átlag alatti szám, és a szerencsétlen alany önbizalma megroppan. Nem bírja elviselni a kétjegyű szám gondolatát. Engem átvertek, lehúztak, vagy tényleg hülye vagyok.
2. Kijön egy valamivel átlag feletti szám, az ember megvonja a vállát és továbbáll. Eddig is így érezte, mostmár pár ezer forintért papírja is van róla. Értelme mondjuk nem volt.
3. Kijön egy nagy szám. A csávónak utána hetekig be nem áll a pofája róla, és azt hiszi, inenntől mindenben neki van igaza. Rosszabb esetben még csatlakozik a gittegylethez is. Sőt, elkezdi a Mensás e-mail címét használni...
Úgyhogy véleményem szerint jobb nem is megmérni.
Ebben van valami, néha tényleg jobb a tudatlanság.
Köszönöm a választ.
"Nekem nem számít az eredmény" – hát, a kérdésed az ellenkezőjét sugallja, már bocsánat... :-)
"ahogy néztem csak Budapesten és Pécsett van" – szerintem kérdezd meg őket, hogy a közeledben mikor lesz, szokott lenni erre-arra (bár most valóban éppen csak pécsi van fent, a bp.-ieken kívül).
"Nekem nem számít az eredmény, attól nem fog semmi sem változni."
A tesztet mindig az eredménye miatt végezzük!
Ha nincs szükség az eredményre, nem kell a tesztet elvégezni, mert nincs értelme.
A legjobb IQ tesztek egyértelműen a szakmai körökben használatosak, amely már - már szinte zárt rendszer. Pszichológusok tudnak segíteni, persze vizsgálati díj ellenében, keresd fel Őket.
A MENSA alapítvány ingyenes tesztjei használhatóak tájékoztatásra. Ez az alapítvány némi függetlenséget ad az országonkénti képviseleteknek, ezért az ingyenes tesztek minősége is változhat országonként.
Itt néhányat felsorolok:
Plusz az alább linkelt oldalt is megnézhetnéd, ott sok teszt elérhető (nemcsak IQ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!