Az ember felépítése: Szellem, Lélek, Test, vagy Lélek és Test?
egyenlőre csak test, a lélek létezésére bizonyiték nincs
Tehát röviden ami vagy azt az agyadnak és az abban lévő tudatodnak köszönheted és nem egy benned lakó szellemnek amit léleknek gondolnak
Amig nem bizonyitott a lélek, addig nincs, csak agyvelői phszihé, én ebben hiszek
"A "Monizmust" kifelejtettem, de ilyen felfogás is van valóban, csak én ebben nem hiszek."
Az egy dolog, hogy az emberek miben hisznek, az meg egy más dolog, hogy a tudománynak mi az álláspontja egyes kérdéseket illetően. Ha arra vagy kíváncsi, hogy ki melyik verzióban hisz, akkor rossz helyre írtad ki a kérdésedet, irány a vallás rovat. Ha viszont arra vagy kíváncsi, hogy mi a tudomány álláspontja erről a kérdésről, akkor meg semmi relevanciája nincs annak, hogy te mit hiszel és mit nem.
Attól függ mi a lélek vagy szellem fogalma.
A pszichológia például magyarul lélektan, tehát aki azt mondja hogy az egész tudománytalan, az nem mond igazat.
De hogy mi is a lélek... Nyílván mást mondana egy pszichológus, meg mást egy pápuai sámán.
Én meg abban nem hiszek, amiben te hiszel, ergo te azt hiszed, hogy csak a test létezik.
Probléma megoldva!
Az ember felépítése: törzs, végtagok, fej, anyagcsere rendszer, stb.
Hogy ezen túl az ember, mint élőlény miben különbözik, illetve hasonlít más élőlényekhez, egy másik problémakör.
Hogy az ember miféle ideológiákat gyártott a története során, az is egy másik dolog.
De talán kezdjük az egészet a pontos terminológiával.
A lélek filozófiája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!