Holnapra lesz, segítene nekem valaki a kérdésekben?
Történelem beadandót kell írnom a szabadságharc vértanúival kapcsolatban, viszont nincs meg minden szükséges információ hozzá. Kerestem a neten, könyvekben őket, lehet figyelmetlenségem miatt, de nem találtam őket. Kérem aki tudjon, segítsen! Nagyon köszönöm előre is.
1. Mért október hatodikát választotta az osztrák vezetés a kivégzésekre?
2. Három magyar haditörvényszék. (város)
3. Polgári személyeket milyen vádak alapján végeztek ki? (kettő)
4. Maderspach Károlyné Buchwald Franciska külföldön is megismert esete hogyan hatott Haynau 1852-es londoni fogadtatására?
5.Mi lett a sorsa a 12. (Nádor) huszárezred huszárainak, akik Linzből Magyarországra akartak szökni?
6. Mit jelent a sáncfogság?
7. Kb hány embert érintett a legénységi állományt sújtó büntetés, a kényszerbesorozás? Mit jelentett ez a büntetés?
8. Milyen nevezetes haditettet hajtott végre a szabadságharc alatt Lenkey János?
9. Ki írt erről a tettéről verset?
10. Miért nem végezték ki?
11. Mi lett a sorsa?
12. A 13 vértanún kívül még három aradi vértanú is volt. Kik voltak ők?
1. 1848-ban a bécsi forradalmi nép ezen a napon végzett Theodor Baillet de Latour táborszernagy, cs. kir. hadügyminiszterrel. Márpedig a bécsi kormánykörök meg voltak győződve arról, hogy a bécsi forradalmat és Latour halálát a magyarok, köztük Batthyány titkos akciói okozták.
2. Pl. Pozsony, Pest, Arad
3. Pl. fegyverrejtegetés, népfelkelésre buzdítás
4. Az Anchor sörfőzde munkásai felismerték és összeverték
5. 13-at közülük golyó által kivégeztek.
6. Erődítéseken végzett kényszermunka, vasra verve.
A cikkben sztem megtalálsz mindent, bocs, de nem volt kedvem tovább bogarászni.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!