A kondenzátor fegyverzeteinek a külső részén az elektromos mező erősségét hogyan lehet kiszámolni?
1.
0 szerintem nem lehet
Az hogy nagyon gyenge az lehet.
2.
Nekem pontos számítások kellenek amiket a szimulációs programmal nem biztos hogy lehet
de azért majd meg nézem hátha.
"Az elektródák szélein a villamos tér energiaminimumra való törekvése miatt a villamos térerősség csökken, az erővonalak tágulnak, az elektródákon kívüli térben pedig a villamos térerősség elhanyagolhatóan kis értékű. A gyakorlati számítások során a síkkondenzátor terét annak belsejében homogénnek, azon kívül pedig nullának tekintjük."
Amúgy nem is értem, mit értesz külső rész alatt. Melyik pontban?
4.
A fegyverzetnek azt az oldalát amelyik nem néz a másik fegyverzet felé. Ez elégé furára sikerült meg fogalmaznom.
" azon kívül pedig nullának tekintjük"
ha nullának takintjük akkor végülis nem az.
5.
Értem.
Köszönöm a segítséget
"A fegyverzetnek azt az oldalát amelyik nem néz a másik fegyverzet felé."
De ott is ahány ponton nézed, annyi értéket fogsz kapni. Ugyanis ott nem homogén a villamos tér.
A kondenzátoros (ha csak nagyon alacsony és nem nulla ott a térerősség) és a dipolúsos esetett is kérdezem.
Azt hogy töltéstől adott távolságra hogyan kell kiszámítani a tér erősséget azt tudom.
A kérdés hogy hogyan befolyásolja a térerőséget a másik töltés(ek).
Tehát mint írtad nem mindenhol ugyan olyan erős. Akkor hol a legerősseb és miből lehet tudni hogy mennyivel gyengébb a térerrőség a fegyverzett egy adott másik pontján.
Mennyivel gyengíti a külső részen lévő térerősséget a belső részen lévő töltések.
(kondenzátor esetében a külső részen nem másik töltések miatt lesz 0 a tér errőség hanem mert mindegyik a fegyverzeten lévő töltés a fegyverzet belső oldalán található? Dipolús esetben milyen hatása van belső részen lévő ellentétes töltéseknek a külső térerőségre? (mennyivel gyengíti, gyengíti-e ...))
Az eredmény nekem kell. Fizikai kíváncsíság.
A pontoság meg inkább valami közép út szerű. A legpontosabb amelyikhez még nem kell 20 oldalas kvantummechanikai számítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!