Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Miért nem voltak az Amerikaiak...

Miért nem voltak az Amerikaiak 1972-óta a holdon?

Figyelt kérdés

2015. okt. 21. 15:46
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Mert véget ért a hidegháború, illetve elkezdődött az enyhülés, mielőtt az új missziót előkészíthették volna. Az űrverseny lezárultával már nem volt olyan sürgős a méregdrága és veszélyes programokat tovább erőltetni. Képesek vagyunk rá, az amcsik megcsinálták, és előbb mint a szovjetek, és ennyi, nem volt tovább mit bizonygatniuk.
2015. okt. 21. 15:51
 2/10 anonim válasza:
60%
Kopár szikla amin olaj sincs nincs értelme felmenni. Most lesz mars program hatha van ott lehetőség élni.
2015. okt. 21. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:

<< amin olaj sincs >>

:D

Egyébként én kíváncsi lennék, hogy ha rájönnének, hogy a Hold tele van ásványkincsekkel (nyilván nem szerves alapú energiahordozókkal mint olaj hanem) például találnának nagyobb mennyiségű gyémántot, akkor ki mindenki hajtana rá az új gyarmatosításra a Holdon. Beszállnának a versenybe például a japánok, vagy esetleg ki még.

2015. okt. 21. 15:58
 4/10 anonim válasza:
0%
Amiért 1972-ben, mert a technika jelenlegi állása szerint ember oda nem képes eljutni.
2015. okt. 21. 18:12
 5/10 anonim ***** válasza:
Utolsó 44%-osnak grat xd
2015. okt. 21. 19:03
 6/10 anonim ***** válasza:
Drága, és tényleg nem sok értelme van.
2015. okt. 21. 19:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert jelenleg a NASA egész éves költségvetése sem lenne kb. elég egy hold misszióra. No meg értelme sincs odamenni, mert semmi sincs amiért megérné..
2015. okt. 21. 20:14
 8/10 anonim ***** válasza:

Én meg magamnak grat :D gyémántot bírtam írni, ami szénalapú, (tehát oda szántam példának, hogy ugyanúgy szerves anyag kellene hozzá, mint az olajhoz) és eredetileg nemesérceket, aranyat akartam.

Kíváncsi lennék, megindulna-e egy új gyarmatosítás, ha rájönnének, hogy a holdon gazdag szervetlen ásványkincs van...

2015. okt. 24. 07:52
 9/10 anonim ***** válasza:

"Én meg magamnak grat :D gyémántot bírtam írni, ami szénalapú"

Szervetlen környezetben is létezik szén. Maga a szén, mint elem, nem szerves keletkezésű, hiszen a Földön is létezett szén az élet megjelenése előtt is. Az olaj létrejötte annyiban kötődik az élővilághoz, hogy az konkrétan szerves anyagokból keletkezett, elemi szénből természetes úton nem lesz olaj.

Az más kérdés, hogy a gyémánt a magmában keletkezik nagy mélységben, pontosabban a magma lehűlésekor kristályosodik ki adott körülmények között (nem a felszínen), és általában vulkánkitörésekor kerül a felszín közelébe. A Holdon nem tudom, megvannak-e ezek a feltételek, de más bolygókon előfordulhat.

Az amerikaiak (USA) meg azért nem mennek a Holdra, mert az embereknek nem fogják tudni megmagyarázni, hogy miért erre költenek milliárdokat más fontos feladatok helyett. Aki politikus ezt felveti, az neki a biztos bukás.

2015. okt. 27. 13:08
 10/10 Vree ***** válasza:

A nagy űrprogramokat gyakorlatilag kinyírták, az emberek nem akartak rá költeni. Olvass utána, nem csak a holdutazás, a nemzetközi űrállomástól kezdve minden lassan lepörgött, és fogyatkozik máig is. Amit az űrutazástól ma remélnek, az nem a NASA-ban és az állami pénzelésben, hanem inkább a SpaceX-ben és a piacszerűsített űrhajózásban van.

Most képzeld el, hogy kiáll Orbán Viktor megmagyarázni, hogy miért ölünk pénzt olyasmibe, ami a polgárok jólétét semmilyen módon nem növeli. Még a tudományos kutatási haszon is megkérdőjelezhető, nincs olyan sok minden, amit a Földön ne lehetne ugyanúgy vizsgálni, érdemesebb beledobni a pénzt egy Nagy Hadronütköztetőbe.

Amúgy 3 nap alatt elérhető a hold, nem olyan nagy etwasz megcsinálni, csak milliárdokba kerül.

A NASA álláspontja egyébként ma is az, hogy van értelme visszamenni (persze, mi mást is mondanának?), mert húzóágazat lehetne Földön vagy hosszú távon is hasznosítható technológiáknak - energiatárolás, létfenntartó berendezések, miniatürizált bioszférák kutatása, stb.

Az amerikai tudós-celebek közül emlékszem Neil Tyson leginkább a propganada és morál, nem a gyakorlatias haszonkról beszélt, amiért érdemes lenne mondjuk a Marsra menni, Bill Nye meg azt mondta, hogy ha csak egy találmányt választhatna, amit szeretne, hogy valaki feltaláljon, egy jobb elem lenne (jobb energiatárolás többek között az olcsóbb űrhajózáshoz is hozzájárulna).

2015. okt. 27. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!