Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Hogyan tud egy papírpelenka...

Hogyan tud egy papírpelenka annyira nedvszívó lenni?

Figyelt kérdés

Azt vágom, hogy átalakítja a pisit ilyen zselégolyókká, minden reklámban ezt szajkózzák, de hogyan tudja olyan gyorsan megcsinálni ezt, hogy közben a még nem beszívott pisi ne lötyögjön ki, vagy a beszívott pisi ne szivárogjon vissza, mint a víz a szivacsból?

Főleg egy nagyobb babánál, aki azért már többet pisil, meg gondolom egyszerre engedi ki az egészet.

És akkor még nem is beszéltünk a fiú babákról, akiknek gondolom nem minden pisiléskor áll a locsolójuk a nedvszívó rész felé.

És, ha a gravitáció is ellene dolgozik? Mondjuk mittudomén pelenkázáskor elkezd felfele pisilni a baba, és az anyja gyorsan rátesz egy nyitott pelust a fütyire.

2010. márc. 16. 17:27
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem értem, hogy mit a gond. Láttál már szétszakadt pelenkát? Ez a zselé felveszi a folyadékot, és kész.
2010. márc. 16. 21:08
 2/3 A kérdező kommentje:

Úgy értettem, hogy ugye elkezd menni a pisi a pelenkába és egy idő után elég pisi érkezik, hogy a nedvszívó rész teljes felülete átnedvesedjen, és erre még egy ideig csorog tovább a pisi, de mégsem folyik ki, pedig ha egy bizonyos sebességgel tudja csak a pelus zselévé alakítani, akkor egy idő után tocsognia kell a pelusban egy ideig a még be nem szívott pisinek.

Aztán arra kérdeztem rá, hogy azzal hogy birkózik meg a pelenka, ha a pisi nem egyből a nedvszívó rész fele kezd el folyni.

Aztán meg arra, hogyha a pelus nem épp rendeltetésszerűen van használva, tehát pl. egy nyitott pelust gyorsan rátesznek egy baba fütyijére, aki elkezd fölfelé pisilni, akkor mennyire tudja beszívni a pelenka, mivel így a gravitációnak is ellen kell dolgoznia, meg rá sincsen zárva a gyerekre.

2010. márc. 17. 00:30
 3/3 anonim ***** válasza:

Konkrét számokkal nem tudok szolgálni, de a nedvszívó cucc egységnyi idő alatt, egységnyi felületen, egységnyi mennyiségű folyadékot tud felszívni. Azt tudják, hogy egy baba max mennyit tud pisilni, mert ugye ez "nagyjából" adott.

Már csak méretezni kellett és kész.

2010. márc. 17. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!