Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » IQ teszt kerdes?

IQ teszt kerdes?

Figyelt kérdés
Ma csinaltam egy IQ tesztet lanyom logopedusanal,sajnos nem volt idonk kivesezni. 60 feladat volt, 5 reszre osztva. A 60-bol 55-ot helyesen megoldottam, 5 hibasbol kettot rosszul karikaztam be(szoval a valaszt tudtm, csak rosszat jeloltem be). Az 5 hibassal kijtt 122-es eredmeny. De vajon mennyi lett volna az eredmeny ha a masik kettot is jonak szamoljuk? A teszt kepekbol allt, nem volt sem matematikai, sem nyelvtani feladat. Van-e itt pszihologus, aki tudja milyen eredmenyt ertem volna el igy?

2015. szept. 30. 20:10
 1/5 2xSü ***** válasza:
100%

> De vajon mennyi lett volna az eredmeny ha a masik kettot is jonak szamoljuk?

Annyi amennyire az adott tesztet kalibrálták, hogy a népesség hány százaléka tölti ki azokat a kérdéseket is jól. Látatlanban természetesen ezt nem lehet megmondani. Rengeteg fajta IQ teszt van, amit leírtál abból maximum az derül ki, hogy valószínűleg egy Raven-féle tesztről lehetett szó.

De ha nagyon kíváncsi vagy az IQ-dra, akkor tessék:

[link]

[link]

Ezek elég jó eredményt adnak.

2015. szept. 30. 20:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Raven-fele teszt volt ;)
2015. szept. 30. 20:26
 3/5 A kérdező kommentje:
A 122 ezeknel a teszteknel kb milyennek minosul?
2015. szept. 30. 20:31
 4/5 2xSü ***** válasza:
100%

Mondjuk ehhez meg ismerni kellene a teszt szórását, de tegyük fel, hogy egy általánosan elterjedt 15-ös szórású tesztrő van szó. Ebben az esetben egy 122-es eredmény azt jelenti, hogy jobb eredményt értél el, mint az emberek kb. 93%-a.

Különösen nem jártam utána, de most hirtelen találtam egy ilyen statisztikát, hogy a férfiak átlagos testmagassága 175 cm. A szórás valahol 6 cm körül van. Ez azt jelenti, hogy az IQ-d kb. annyira magas, mint amennyire magas egy 183 cm magas ember a 40-es, 50-es éveiben. (Ha azt vesszük, hogy egy fiatal, mondjuk 20 éves ember átlagos testmagasságát hasraütéssel 180 cm-nek vesszük, akkor meg egy 189 cm magas embert kapunk.) Azért az nem kis magasság, de azért nem is egy óriás.

2015. szept. 30. 21:19
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen az ertelmes, jol megfogalmazott valaszodat! :)
2015. okt. 1. 06:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!