Időgépet lehet csinálni, és ha igen akkor mi az alapja? F/25
Figyelt kérdés
Meg valósítható ötlet vagy csak egy szó aminek jelentése van?2015. szept. 26. 14:58
11/13 anonim válasza:
Végre egy értelmes kérdés,amin eltudok gondolkodni.Na szóval az időgép alapja feltehetőleg a sebességben(részecskék rezgésének sebessétől)"rejlik",ami meghatározza,hogy egy test térben és ezáltal párhuzamosan a fizikai folyamat végbenésének idejével az úgy nevezett idővel egyenes arányosság és Albert Einstein időfolyam elméletére alapozva lenne képes az időutazásra,ha egy test gyorsabban halad,mint egy másik akkor neki a ugyanaz a fizikai folyamat végbevétele kevebb időt vesz igénybe és ezzel gyakorlatilag ugyanannyi idő alatt nem öregedett annyit,mint a másik,tehát elméletileg utazott az időben.A gépezet alapja feltehetőleg egy jó áram és hővezető cella,ami egy központi energiaközpontra kapcsolódva a hő és elektromos energiát mozgási energiává alakítja át,ami ezáltal a részecskék rezgésének gyorsulását fogja eredményezni,ami a hétköznapi példára alapozva működhet,de szükség lenne egy áram besugárzó,feszültséget adott mértékben vezető konvenzátor,amivel ilyen alapon tudnám szabályozni a készülék energiabefektetését,amolyan Fluxus konvenzátor szerűségre és esetleg nukleáris energiára lenne szükség.Amikor utoljára próbálkoztam időgép építésével már sikerült azt működésbe hozni,csakhogy nem is tudom.Elkezdett kattogó hangot adni és majdnem felrobbantottam a garázsomat.Amúgy az időgépet azért nem építették még meg,mert még nem ismerjük az időutazás elveit,például a múltba utazásét,csak mi úgymond amatőrök próbálkozunk vele és én már közel vagyok hozzá.
12/13 swad válasza:
Valamilyen féreg-járat szerűséget kellene nyitni az univerzum 2 idősíkja között... Ezzel ahelyett,hogy visszamennénk fizikálisan a múltba, csak visszatekintenénk rá 1 ablakon keresztül. Meg célszerű lenne nem földközelben időtutazni...hacsak nem akarsz beleteleportálódni egy régi ház falába,vagy mocsárba stb...
13/13 anonim válasza:
Az időgép elsőre békés kis szerkentyű,de ha rosszul használod nem hálálja meg tetteidet s könnyen ellened fordíthatja a régmúlt szellemét,és a régmúlt szelleme veszedelmes ellenség. . . .
tapasztalat. . .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!