A nő vagy a férfi volt előbb?
Figyelt kérdés
2010. márc. 13. 16:09
11/17 anonim válasza:
A férfi volt előbb, aztán Istennek támadt egy jobb ötlete...
12/17 anonim válasza:
Vagy a kérdező írta rossz kategóriába a kérdést, vagy sokan elsiklanak a tény fölött, hogy a kérdés a TUDOMÁNY témakörben van.
13/17 anonim válasza:
akárhogy is, szerintem mindkettőnek kellett lenni. valamien szinten egy időben.
nem lehet számottevő, hogy melyik is volt elöbb. ha egyik elöbb is volt mint a másik, mindenképp ugyanabban az idöben szaporodásra alkalmasak voltak.
14/17 anonim válasza:
ugyanugy mindkét tekintetnben (tudományos, vallási), csak mégvmit hozzátennék: a nő volt előbb (egysejtűként vagy valahol utána), csak az egyik "férfi" eldeformálódott, ennek tudható be pl hogy nőtt neki töke.. aztán a többi is selejt maradt.. :-)
15/17 anonim válasza:
az ember előszőr androgün volt, vagyis andro= férfi, a gün = nőt jelent. A későbbi világtermtési magyarázattal kapcsolatban érdemes tudni, hogy a Bibliát férfiak fordították a saját és nem isten képére: a nő nem oldalborda, hanem az ember másik oldala,
16/17 anonim válasza:
Igen, szerintem sem szabad a Bibliára alapozni, hiszen abban az időben férfiközpontú volt az emberiség, és a nők semmibe voltak véve. Szerintem is kb.egyidőben alakult ki a két nem, és egyik sem a másik oldalbordája, egyenrangúak, egyenértékűek.
17/17 anonim válasza:
"Vagy a kérdező írta rossz kategóriába a kérdést, vagy sokan elsiklanak a tény fölött, hogy a kérdés a TUDOMÁNY témakörben van."
Miért, az élet keletkezése hova való?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!