Hogy van az, hogy a MyVIP szerint napos idő és -0°C van a városban, ahol lakom?
Azért ír mínusz nullát, mert a hőmérő hidegebbet jelez, mint nulla fok, de még a kerekítési pontosságon belül van az érték.
Érthetőbben egy példával: ha pl. fél fokig ír ki hőmérsékletet az oldal (-4 fok, 1.5 fok, 13.5 fok stb.) és a hőmérséklet mondjuk -0.2 fok, akkor ezt -0-ként fogja kiértékelni a rendszer, mert már negatív a hőmérséklet, viszont még nullára kerekíti.
Kúltúrabb helyeken persze erre figyelnek, de nem akkora hülyeség a dolog, mint aminek elsőre látszik.
Az utolsó volt a legértelmesebb, köszi! :)
második: nem akarok én a VIPről tájékozódni, csak megszúrta a szemem a mínusz nulla.
Első: este kilenckor, márciusban hogy a kanálba' lehet napos idő? Akkor már rég sötét van :D
Tudom, hogy felhőtlent jelent - nappal.
Csakhogy az adott időpontban, mint már írtam (meg a kérdés feltevésének időpontjából is kiderül), éjjel volt, és sötét. Régebben holdacskával jelölték, és az kapott felhőt, ha felhős volt az ég... Most meg benyomnak éjjelre egy napot? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!