Van olyan technológia amivel az űrből lehet támadni földi célpontot?
Nincs.
Jelenleg az egyetlen fegyverrendszer, ami képes lenne az űrből földi célpontot támadni, azok a különböző rakéták - azokat viszont piszok költséges (és erősen fölösleges) az űrbe telepíteni, erre járőröznek mindenféle nagyhatalom atom-tengeralattjárói.
A lézeres rendszerek pedig nem használhatóak ekkora távolságon, mivel a légkör nagyon szórná őket (+ irtózatos energiaigénye lenne + rendkívül könnyen becélozható volna).
Olyan viszont van, amivel a földről lehet űrbéli célpontot (jellemzően műholdat) támadni - ilyennel rendelkeznek a kínaiak, amerikaiak, és az oroszok (ők akik tesztelték is már - ezzel amúgy brutális űrszemét mennyiséget létrehozva, a múltkor pont egy ilyen miatt volt az ISS-en veszélyhelyzet, mert a kínaiak által szétlőtt műhold roncsmezője száguldott el nem túl messze az állomástól).
Tehát ha egyszer elkezdenének műholdakat lövöldözni, akkor jó ideig a világűrbe jutásról elfeledkezhetnénk...
1-es, ezek szerint nemcsak a filmekben, hanem a valóságban is lelőnek mielőtt leszállok egy "külföldi" űrhajóval?
ha igen, akkor: - a francba, pont szereztem nemrég egy ufót (ami korábban lezuhantnak tűnt, azonban csak otthagyva volt), azzal akartam először megnézni a Holdat, aztán a Marsot, majd a visszaút során direkt az anyabolygónk más területén leszállni, mondjuk Amerika, majd újabb felszállás után egyszer orosz landolás, még újabb felszállás után mondjuk afrikai landolás, és így tovább, amíg meg nem unom a környező űr felfedezését, illetve a saját világunk ily módon való beutazását... sajna se repjegyekre se vízumokra nincs pénzem, az ufót viszont "csak találtam" xD (de legrosszabb esetben a sok közeli út helyett max elhúzok valahova szó szerint nagyon messze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!