A Skandinávoknál mi a magyarázata, hogy szinte minden 25 év fölötti külön háztartásban él a szüleitől?
Itt a statisztika:
Két összefüggést találtam:
-A gazdagabb országokra inkább jellemző a szülőktől való külön élés.
-A dél-európaiakra kevésbé jellemző a külön élés.
Viszont a skandinávokra a spórolás a jellemző, a dél-európaikra meg az ellenkezője. Milyen pozitív gazdasági következményei vannak a szülőktől való különélésnek?
Olcsóbb-e házat építeni Skandináviában, mint máshol?
Ne komplikáld túl. Az élet velejárója, hogy egy idő után önállóvá válik az ember. Önálló lakásban. Aki erre képes, megteszi. Aki nem, az ideológiát formál abból, miért él még mindig a szüleivel.
A gazdagabb ember tud lakást venni, a szegényebb meg nem. Ilyen egyszerű
"Aki nem, az ideológiát formál abból, miért él még mindig a szüleivel."
Jaja. :D
Azért az ideológiát ne keverjük a hagyományokkal. Az egyedülálló olasz férfiak például általában nagyon sokáig laknak a szüleiknél, és ott ez nem ciki. Ennek megfelelően jobban el vannak eresztve anyagilag, nem költenek részletekre, lakbérre, stb.
A skandinávoknál valószínűleg egyrészt nincs meg ez a hagyomány, másrészt van olyan erős a gazdaság (fizetések, támogatások, stb.), hogy huszonévesen az ember már képes venni, bérelni, építeni saját otthont.
Svédország olajország.
Sőt: hollandiábn voltam kint, olyan helyen laktam, hogy fiatalok különkötöztek. Több családból jövő fiatal élt egy családi házban. Talán már túl voltak az érettségin, de ez ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!