Mi történik miután meghalunk?
Én sajnos hallok dolgokat, láttok ellöre már állmottam eről. Bár nem minden állmom történik meg. De Tulvilág van! Nincs olyan hogy volt nincs. J
Ujjra születsz szerintem (ez a legésszerűbb)
En emlékszem az egész életemre 1éves koromtól majdnem minden napra. És pl én már 3évesen öngyilkos akkartam lenni.
2015. aug. 12. 00:36
De hogy miért azt nem tudom. Kávétt öntötem magamra, kést loptam bár allig birtam megfogni, és néha állmodok (szerintem) az ellöző életemről.
2015. aug. 12. 00:38
Nem szerencsés dolog előre kikötni, hogy kik válaszoljanak, és kik nem. Ezzel egy meglehetősen rossz alaphangot adsz a témának.
A kérdésről: az elhunyt egyén szempontjából nem létezik halál, mert aki meghal, annak nincs módjában megállapítani, hogy már halott. Amúgy is a születés és a halál egy önkényesen kiragadott pillanat, hisz a teljes szervezet létezik mind a születés előtt, mind a halál után. Ha tudományosan nézzük, akkor az életfunkciók leállása a halál, ha máshogy, akkor ezt a fogalmat ki lehet tolni időben és térben. De a lényegen nem változtat: nekünk, mint elkülönült tudatoknak egyszer végünk lesz. A halálon való elmélkedés egyfajta hadakozás a halál ellen. Teljesen hiábavaló. Az ezzel töltött időt használhatnád mindarra, amit életnek nevezünk.
2015. aug. 12. 00:38
De ha a 6.érzék meg ilyenek érdekelnek irj pm be. Ha akkarsz.
2015. aug. 12. 00:39
Csak tudnám, hogy mit csinálsz a tudomány témakörben, ha hívő vagy...
Az ezotériában megkapod a magad várt válaszát.
2015. aug. 12. 07:31
>Hiszek Istenben, szóval ateisták,reinkarnációban hívők stb. hagyjanak!
Akkor fáradj át az ezotéria rovatba, kérlek.
Amúgy a 3-asnál a pont.
2015. aug. 12. 08:27
Én úgy értelmezem a kérdező kikötését, hogy az érdekli, mit mond erről a keresztény tanítás, ha mond egyáltalán valamit. Ez engem - kíváncsi ateistát - is érdekelne. Ebből a szempontból, ill. ha a teológiát némi humorérzék segítségével tudománynak tekintjük, jó helyen jár ő itt a tudomány rovatban.
2015. aug. 12. 11:18
Én #3-mal és #5-tel értenék egyet. Ha a kérdező a bibliai magyarázatra kíváncsi, egyszerűen ezt kellett volna kérdeznie. Ott erre egyébként egzakt válasz van. Hogy igaz is, azt nem firtatnám. Eszerint (röviden), a lélek elhagyja a porhüvelyt, amely apránként elenyészik, de az lényegtelen, hiszen nem az képvisel bennünket. A lélek aztán szépen várakozik az utolsó ítéletre, amely alapján eldől a további sorsa. Örök időkre. Kell ennél több magyarázat?
2015. aug. 12. 12:01
9/12 A kérdező kommentje:
Egyaltalan nem hiszek az ezoteriaban 😃 Hiszen aki hisz Istenben, teljesen elutasitja ezeket. Nem azert mert szerintem baromsag(az mar mellekes) hanem mert a 2 teljesen ellent mond egymasnak 😃 De ezen kar vitatkozni. Mindenki mas. Amugy koszonom a valaszokat mindenkiek!! :) Es azert tettem a tudomanyok rovatba, mert az erdekel,hogy mi jatszodik le a testben a biologiai halal bealltakor es azutan.
10/12 A kérdező kommentje:
Es nem azert szabtam meg,hogy ki irhat mert,hogy en csak a hivok valaszat fogadom el,hanem mert tudom,hogy vannak olyanok akik hangot adnak a negativ velemenyuknek a hivokkel szemben. De mivel nem az ezoterikus meg reinkarnacios dolgokra vagyok kivancsi,hanem a tudomanyos reszere.
Kapcsolódó kérdések: