Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A bután gáznak milyen élettani...

A bután gáznak milyen élettani hatása van?

Figyelt kérdés

A kérdés gondolata onnan támadt hogy ugye az öngyújtó utántöltő gáz szívása eufóriát és hallucinációkat vált ki.

Ennek tartalma pedig ahogy én olvastam bután és tartalmaz még propánt is vagy olyat is mondtak hogy egyszerűen propán bután gázelegyet.Tehát általánosítva az alkánok milyen hatással vannak az idegrendszerre?

2010. márc. 5. 18:45
 1/4 anonim válasza:
baromság, nem okoz se eufóriát se hallucinációt, álmos leszel tőle
2010. márc. 5. 20:02
 2/4 Silber ***** válasza:

Az alkánok (mint a bután is) relatíve nehezen reagálnak, így a testen belül sem fejtenek ki különösebb hatást. Ha mindenképpen az élettani hatásairól kell beszélni, akkor azt mondanám, folytógáz. Mivel a tüdő így kevesebb levegőt tud belélegezni, kisebb lesz az oxigén parciális térfogata, kevesebbet képes felvenni. Evidens, hogy így az emberen enyhe bódulat vesz erőt, amit az oxigénhiány okoz.

U.i.: Ha öngyilkos akarsz lenni, a tiszta héliumot ajánlom inkább.

2010. márc. 5. 23:35
 3/4 Silber ***** válasza:
*fojtógáz. Ma nem tudok írni, úgy tűnik.
2010. márc. 5. 23:36
 4/4 A kérdező kommentje:
igen,erre én is gondoltam.Akkor ennyire erővel egy zacskót is húzhatnának a fejükre,nem? :D
2010. márc. 6. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!