Ez a dinoszaurusz megtámadta volna az embert? (videóval)
1. Ez nem dinoszaurusz, hanem egy pterosaurus.
Nem hiszem, hogy csak úgy emberre támadott volna. Max önvédelemből. De csak úgy magától szerintem biztosan nem.
Attól függ. Ugyebár ellentétben azzal, amit sok média mond, az őskor nem csupa vérengzésből meg harcból állt, hanem akkor is normális állatok éltek, pont mint ma. De ma is vannak olyan kisméretű állatok, pl. bizonyos madarak, amik nekironthatnak az embernek, ha túl közel megyünk hozzájuk.
Szóval szerintem max. azért támadna emberre, hogy elzavarja vagy hogy magát védje. De például megenni biztos nem akarna, hiszen olyan kicsi és törékeny.
A Dimorphodon szerintem nem mozgott ügyetlenül a talajon. Inkább egy repülőmókushoz hasonlítanám.
Biztosan megharapott volna, ha meg akarod fogni. De a legtöbb állat így van ezzel.
A madarak sem menekülnek el mindig. Pl. https://www.youtube.com/watch?v=mSj0kNsDm3I
Persze azt nem tudjuk, hogy milyen szülő volt. De ha gondoskodott a kicsinyeiről, akkor biztosan menekülés helyett inkább támadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!