Mi emberek valószínűleg meghódítjuk majd az univerzumot?
Úgy hírlik, a tudomány és a technika egyre gyorsabban fejlődik.
Meg fogunk hódítani más rendszereket is szerintetek? :)
Most beszéljünk csak a Naprendszerről.
Ha a jelenlegi hadikiadásoknak csak a FELÉT erre fordítanánk - akkor már 10 év múlva ember lenne a Marson (és állandó bázis a Holdon).
20 év múlva már működő bányák lennének az aszteroidaövezetben.
Apropó: te elfogadnál 20%-os fizetéscsökkentést erre a célra?
Nos... más sem. 50%-ost meg végképp nem.
Néhány milliárd év múlva -ha még élünk- mindenképp "el kell gondolkoznunk rajta", hogy elhagyjuk a naprendszert, különben elpusztulunk. Addig azért még van egy "kis időnk".
- 40 éve még azt sem nem gondoltam, hogy vezetékes telefonhoz jutok, ma meg már -ha eszembe jut- az utcáról telefonálgatok.
Hogy meghódítjuk az (egész) univerzumot?
Hát... Az univerzum gyorsulva tágul. Szóval nem valószínű.
"különben elpusztulunk"
Ez egyáltalán nem biztos. A Jupiter és környéke kiváló élettér. Fény ugyan nem lenne sok... de ez kit zavar?
JELENLEG mennyit töltesz az életedből kinn a szabadban?
Mesterséges körülmények között meg nem teljesen mindegy?
Főleg, hogy addigra már lesz fúzió is, és nyersanyagnak ott a Jupiter. 100 milliárd évig azt csinálsz, amit akarsz.
"állítólag a Napocskánk nagyon ki fog majd tágulni"
Igen: kb. a földpálya méretére.
A Jupiter holdjain valószínűleg megolvad majd a víz, néhány 100000 évre, és addig egész kellemes lesz ott élni, ha tudsz úszni. Az óceán legalább 100 km mély lesz.
Utána a vörös törpe jó ideig úgy fog majd kinézni, mint egy csillag, és kb. annyi meleget is fog adni.
Ami meleg lesz, azt a Jupiter vonzó hatása adja majd, ahogy forgatja a holdak anyagát. Ma is inkább ez fűti őket.
Igazából amit az emberiség ott majd használni tud, az maga a bolygó (holdak) anyaga és a hely - na meg a rengeteg hidrogén a Jupiterben.
Köszi a választ! :)
Már csak egy kérdésem maradt: Nem lett volna könnyebb itt privátban válaszolni, mint újból hozzászólni? :D
EZt csak azért kérdezem, mert több ilyennel találkoztam már. Az oldal az anonimitásra épül, nyilván ennek van alá rendelve a levelezés funkciója is.
Akkor miért nem privátban válaszolsz, és még az a többi ember is? :)
u.i.: nem kötekedésből
Pontosan.
Érdemes egyszerre több embernek elmondani az információt, ami esetleg hasznos lesz neki.
Ja oké, csak azért kérdeztem, mert én írtam privátot a delikvensnek, de ő itt válaszolt, ezért nem értettem :D
Bocsi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!