Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mi emberek valószínűleg...

Mi emberek valószínűleg meghódítjuk majd az univerzumot?

Figyelt kérdés

Úgy hírlik, a tudomány és a technika egyre gyorsabban fejlődik.

Meg fogunk hódítani más rendszereket is szerintetek? :)

2015. júl. 9. 09:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Most beszéljünk csak a Naprendszerről.

Ha a jelenlegi hadikiadásoknak csak a FELÉT erre fordítanánk - akkor már 10 év múlva ember lenne a Marson (és állandó bázis a Holdon).

20 év múlva már működő bányák lennének az aszteroidaövezetben.

Apropó: te elfogadnál 20%-os fizetéscsökkentést erre a célra?

Nos... más sem. 50%-ost meg végképp nem.

2015. júl. 9. 14:02
 12/20 anonim ***** válasza:
Még az kéne az Univerzumnak hogy mi meghódítsuk. Jelzem, vannak olyan civilizációk, amik elkennek minket, mint a taknyot, ha megpróbáljuk. (Mondjuk 10.000.000 évvel előrébb tartanak technológiailag.)
2015. júl. 9. 17:17
 13/20 Wadmalac ***** válasza:
Nos igen, valószínű, hogy az Univerzumban akadnak dögivel nálunk magasan fejlettebb civilizációk. Ha elkezdünk a csillagok közt utazgatni, az a mi szempontunkból a világegyetem meghódításának tűnhet, de a világegyetem esetleges többi, fejlett faja szemszögéből csak annyira meghódítás, mint amikor a kispolszki beszabadul az autópályára. :)
2015. júl. 10. 07:20
 14/20 anonim ***** válasza:

Néhány milliárd év múlva -ha még élünk- mindenképp "el kell gondolkoznunk rajta", hogy elhagyjuk a naprendszert, különben elpusztulunk. Addig azért még van egy "kis időnk".

- 40 éve még azt sem nem gondoltam, hogy vezetékes telefonhoz jutok, ma meg már -ha eszembe jut- az utcáról telefonálgatok.

Hogy meghódítjuk az (egész) univerzumot?

Hát... Az univerzum gyorsulva tágul. Szóval nem valószínű.

2015. júl. 20. 22:37
 15/20 anonim ***** válasza:

"különben elpusztulunk"

Ez egyáltalán nem biztos. A Jupiter és környéke kiváló élettér. Fény ugyan nem lenne sok... de ez kit zavar?

JELENLEG mennyit töltesz az életedből kinn a szabadban?

Mesterséges körülmények között meg nem teljesen mindegy?

Főleg, hogy addigra már lesz fúzió is, és nyersanyagnak ott a Jupiter. 100 milliárd évig azt csinálsz, amit akarsz.

2015. júl. 20. 23:23
 16/20 anonim ***** válasza:

"állítólag a Napocskánk nagyon ki fog majd tágulni"

Igen: kb. a földpálya méretére.

A Jupiter holdjain valószínűleg megolvad majd a víz, néhány 100000 évre, és addig egész kellemes lesz ott élni, ha tudsz úszni. Az óceán legalább 100 km mély lesz.

Utána a vörös törpe jó ideig úgy fog majd kinézni, mint egy csillag, és kb. annyi meleget is fog adni.

Ami meleg lesz, azt a Jupiter vonzó hatása adja majd, ahogy forgatja a holdak anyagát. Ma is inkább ez fűti őket.

Igazából amit az emberiség ott majd használni tud, az maga a bolygó (holdak) anyaga és a hely - na meg a rengeteg hidrogén a Jupiterben.

2015. júl. 21. 13:21
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :)

Már csak egy kérdésem maradt: Nem lett volna könnyebb itt privátban válaszolni, mint újból hozzászólni? :D

EZt csak azért kérdezem, mert több ilyennel találkoztam már. Az oldal az anonimitásra épül, nyilván ennek van alá rendelve a levelezés funkciója is.

Akkor miért nem privátban válaszolsz, és még az a többi ember is? :)

u.i.: nem kötekedésből

2015. júl. 21. 14:22
 18/20 anonim ***** válasza:
Mert a lényege az, hogyha más erre téved, akkor lássa a válaszokat, bár erre a legtöbben tesznek magasról és újra és újra kiírják szóról szóra ugyanazt a kérdést :)
2015. júl. 21. 14:38
 19/20 anonim ***** válasza:

Pontosan.

Érdemes egyszerre több embernek elmondani az információt, ami esetleg hasznos lesz neki.

2015. júl. 21. 14:40
 20/20 A kérdező kommentje:

Ja oké, csak azért kérdeztem, mert én írtam privátot a delikvensnek, de ő itt válaszolt, ezért nem értettem :D

Bocsi...

2015. júl. 21. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!