Több vagy kevesebb?
Tök mindegy, mert nem pontos az internetes IQ-teszt. Pszichológusnál tudod csak.
Amúgy ha úgy vesszük, szerintem egy kicsivel több, viszont nemsokára te is felnőtt vagy. :)
Kösz!
Egyébként valami mensa.hu-n írtam. Szerinted az akkor nem annyira megbízható?
Annyira, mint a többi.
Amúgy szerintem az EQ felmérése az érdekesebb. EQ = érzelmi intelligencia
1-es:
Az interneten található tesztek többsége valóban nem megbízható, de a pszichológusoknál lévők többsége sem. Nagy részük már elavult, illetve nem csak IQ-t mérő tesztek.
A mensa oldalán két teszt van, az új adaptív,
ami elég pontos, és a régi,
ami nem annyira.
3-as:
Az EQ-t még annyira sem lehet mérni, mint az IQ-t. Ráadásul a kettő teljesen más, az IQ az általános intelligenciával függ össze, míg az EQ a szociális kapcsolatainkkal, az intelligenciához vajmi kevés köze van. Ettől még persze lehet az is fontos (sőt), de az alacsony EQ egyáltalán nem befolyásolja az intelligenciát.
Egyébként 113-as IQ-t elérni 15 évesen egy felnőtteknek készített teszten kb. 125-130-as IQ-t jelenthet. Azonban ez még változhat, az IQ 17 éves kor körül állandósul, ráadásul nehéz is ezt így megmondani, nem véletlen, hogy a tesztet felnőtteknek ajánlják, hiszen felnőtteken kalibrálták be, csak ott mér "pontosan".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!