A keményítő "feltárása" burgonyában létrejön légköri nyomáson is? (az amiláz enzimek számára hozzáférhető formába). Ugynis az iparban nyomás alatt végzik ezt a műveletet.
Figyelt kérdés
2015. jún. 10. 09:11
1/4 hollófernyiges válasza:
Lereszeled a krumplit, felöntöd vízzel és a vízben az a fehéres zavaros szín maga a keményítő. A vízből leülepítheted vagy ha kiteszed a napra, elpárologtathatod róla a vizet.
2/4 A kérdező kommentje:
Vagyis az autoklávos gőzölés csupán idő- és energiaspórolás? Más semmi?
2015. jún. 10. 11:28
3/4 hollófernyiges válasza:
Meg előzetes bontás, hogy az enzimnek könnyebb dolga legyen.
4/4 A kérdező kommentje:
Aha, köszi szépen!
2015. jún. 10. 14:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!