Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » El tudná valaki magyarázni a...

El tudná valaki magyarázni a lémiai reakciókat?

Figyelt kérdés

Tudom nem túl nehezek és értem is csak azt nem értem mit rontok el . Tudom , hogy a bomlàsi reakciók: AB➡ A +B

Az egyesülési :A+B ➡AB , A helyettesítési :A+Bc ➡ B+AC és a cserebomlàsi: AB+CD➡AD +CB és utàna mindegyiket kiegyenlítjük . De nekem soha nem lesz helyes az eredmény . valaki tudna/segíteni?

2015. jún. 7. 12:47
 1/4 A kérdező kommentje:
Kémiai *
2015. jún. 7. 12:49
 2/4 anonim ***** válasza:
Az egyenlet rendezéssel van problémád?
2015. jún. 7. 14:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen . hpgyha pl egy ilyet kell megooldani , hogy Al+HNO3 én ez írnàm ➡ H+AlNO3 ez helyetesítési , de ez így nemjó mert a helyes azthiszem H2 +AlNO3
2015. jún. 7. 14:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Ezt a fajta felosztást szerintem nyugodtan elfelejtheted. Semmi haszna nincsen.

Ahhoz hogy rendezni tudd az egyenletet először ki kell találni, hogy milyen molekulák keletkeznek. Amíg nincs meg, hogy melyik oldalon milyen molekulák vannak, addig ne is próbáld rendezni, mert semmi értelme.

Az hogy milyen molekulák keletkeznek a vegyértékektől függ. Biztos tanultatok ilyet. Attól függően hogy melyik főcsoportban van eldönthető, hogy hány vegyértékelektronja van, és ebből lehet következtetni arra, hogy milyen molekulákat fog alkotni. Felírhatod hogy H keletkezik, de ilyen molekula a másodperc töredékéig létezik, azonnal H+ vagy H2 alakba alakul, mert magában nem stabil. Az Al meg 3. főcsoportos, így 3 vegyértékelektronja van, így Al(NO3)3 alakba fog kerülni. Ennyit minimum ki kell találnod, mielőtt rendezni próbálnád az egyenletet.

2015. jún. 7. 16:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!