El tudná valaki magyarázni a lémiai reakciókat?
Tudom nem túl nehezek és értem is csak azt nem értem mit rontok el . Tudom , hogy a bomlàsi reakciók: AB➡ A +B
Az egyesülési :A+B ➡AB , A helyettesítési :A+Bc ➡ B+AC és a cserebomlàsi: AB+CD➡AD +CB és utàna mindegyiket kiegyenlítjük . De nekem soha nem lesz helyes az eredmény . valaki tudna/segíteni?
Ezt a fajta felosztást szerintem nyugodtan elfelejtheted. Semmi haszna nincsen.
Ahhoz hogy rendezni tudd az egyenletet először ki kell találni, hogy milyen molekulák keletkeznek. Amíg nincs meg, hogy melyik oldalon milyen molekulák vannak, addig ne is próbáld rendezni, mert semmi értelme.
Az hogy milyen molekulák keletkeznek a vegyértékektől függ. Biztos tanultatok ilyet. Attól függően hogy melyik főcsoportban van eldönthető, hogy hány vegyértékelektronja van, és ebből lehet következtetni arra, hogy milyen molekulákat fog alkotni. Felírhatod hogy H keletkezik, de ilyen molekula a másodperc töredékéig létezik, azonnal H+ vagy H2 alakba alakul, mert magában nem stabil. Az Al meg 3. főcsoportos, így 3 vegyértékelektronja van, így Al(NO3)3 alakba fog kerülni. Ennyit minimum ki kell találnod, mielőtt rendezni próbálnád az egyenletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!