Szerintetek lehetséges?
Jó estét a kérdés olvasóinak!
Szerintetek lehetséges hogy azok a szellem, paranormális, természet feletti jelenséget amiket tapasztalunk azok látomások egy párhuzamos univerzumba, azért nem látjuk sokáig, tehát egy másik élő létformát látunk, ami ugyan úgy él mint mi, csak egy másik dimenzióban. Ha elveszítjük az egyik szerettünket akkor nagyobb energiát vagyunk képesek kifejteni, ezáltal átláthatunk egy kicsit, ez okozza hogy látjuk őt ( mivel abban a világban még él). Szerintetek lehetséges?
Ezt hívják úgy ékes latin nyelven, hogy Ad Hoc. Persze, lehetséges, csak éppen semmi nem támasztja alá.
Lehetséges, hogy az egész világot múlt szerdán teremtették, és csak mindent eleve úgy teremtettek meg, hogy réginek tűnjön? Persze.
Lehetséges, hogy az atomok valójában a vasorrú bába orrszőrének darabjai? Persze.
Lehetséges, hogy kering a Nap körül valahol egy kis porcelán teáscsésze? Persze.
Végtelen sok dolog lehetséges. A kérdés az, hogy alátámasztja-e valami vagy nem. A te felvetésedet nem támasztja alá semmi.
Tudományosan nézve valószínűbb, mint a tiszta misztikus magyarázat.
Feltéve, hogy az egész jelenség egyáltalán létezik.
Voltak olyan teóriák is, hogy sokszor gömbvillámot illetve kísérő jelenségeit néztek szellemnek.
De ettől még ez mindig olyan kérdés, hogy nincs elég alapja annak, hogy a tudomány időt, energiát fektessen a vizsgálatába.
HA létezik ilyesmi, akkor szerintem is jogos, és legalább nem ezotérikus felvetés, hogy a szellemjelenségek a mi három dimenziónkon túllépő, de fizikai, természetes jelenségek, csupán még nem ismertek.
Csak az első szó, a HA, az nagyon HA.
Elviekben nem lehetetlen.
A gyakorlatban az a gond, hogy ha ilyen létezne, akkor azt már réges-rég ki tudtuk volna mérni. Olyan remek műszerek vannak már, és olyan sok, hogy biztosan tömegével belefutottak volna már ilyen helyzetekbe.
De érdekes módon a szabad szemmel is észrevehető szellemek és egyéb jelenségek valahogy mindig csak akkor jelennek meg, amikor sehol sincs a közelben semmiféle mérőeszköz.
Vagy gondolod, hogy szándékosan bujkálnak a műszereink elől?
HOGYAN?
Ahhoz, hogy lássák a műszert, meg kell jelenniük. A látás eleve azt jelenti, hogy fotonokat nyelnek el.
Azt pedig simán kimérnénk.
Hiába mérnénk:
1. Mert egy másik dimenzióban van.
2. Az egy élő személy, tehát az is meg van tőlünk rémülve.
Bár másnapos vagyok, úgyhogy nem értem ezt az egészet amit kiírtam :D
"Bár másnapos vagyok, úgyhogy nem értem ezt az egészet amit kiírtam :D"
Ez elég jó mentség. :D
Én spec végképp nem hiszem, hogy valóban halottak szellemei lennének, de azt nem tartom kizártnak, hogy bizonyos, még ismeretlen, több dimenzióhoz köthető fizikai jelenségekről hiszik az emberek, hogy szellemek okozzák.
A halottaktól jövő információkra előbb hinnék el valami kollektív tudatalattit, ami az emberiség eddig ismeretlen tulajdonsága és aki meghal is, valamennyire része marad ennek, a mi agyunkban, tudatunkban. De persze ez is csak sci-fi, amíg bármi komoly bizonyíték nem lesz rá. És őszintén, azt sem igazán hiszem, hogy lesz ilyen.
"1. Mert egy másik dimenzióban van. "
Akkor nem látna minket!
Ha ő lát, akkor mi is láthatjuk őt. Legfeljebb nem olyan jól - de előbb-utóbb akkor is kiderülne a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!