Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Mit jelent Babitsnak ez a pár...

Mit jelent Babitsnak ez a pár sora?

Figyelt kérdés

Svájc. Zerge, bércek, szédület.

Sikló. Major felhők felett.

Sötétzöld völgyek, jégmező:

harapni friss a levegő.

2010. febr. 23. 18:21
 1/7 A kérdező kommentje:
A versszak első fele érdekelne csak.
2010. febr. 23. 18:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Miért nem érted? Írja hogy Svájc, tehát arról beszél. Zerge,bércek,szédület. Vagy nem tudod mi az a zerge? Állat. Svájcban szép sötétzöld völgyek vannak. Sikló is gondolom egy helység lehet. És hogy az egyiknél hegyi levegő, a másiknál friss hűvös levegő van. És hogy ez jó:-)
2010. febr. 23. 18:55
 3/7 anonim válasza:

én pont ma tanulom ezt a verset :| :D:D

de nem tudom :D

2010. febr. 23. 18:55
 4/7 A kérdező kommentje:

Az első sort értem, a másodikat nem.

Azért köszönöm a választ (:

Kedves második, neked pedig sok sikert, valahogy verd bele a fejedbe :D

2010. febr. 23. 20:21
 5/7 anonim ***** válasza:

"Az első sort értem, a másodikat nem."

"Sikló. Major felhők felett."

A svájci hegyekben sok helyütt olyan sikló viszi fel az embereket a magasba, mint amilyen a budai várba is felvisz, csak persze sokkal hosszabbak. Ez tehát egész egyszerűen egy közlekedési eszköz.

A major pedig olyan farm- vagy tanyaféle, ahol vagy mezőgazdasággal, vagy turizmussal foglalkoznak. Azzal pedig, hogy a felhők felett van. azt akarja kifelyezni a költő, hogy az Alpok magas részén található, ahol a levegő tiszta, mert a csúcsok jóval az alacsony felhők fölé emelkednek!

2010. febr. 24. 10:02
 6/7 anonim ***** válasza:
Ebben a versében különféle országokról beszél, és azok főbb jellemzőiről, amiket az országhoz kapcsolunk.
2010. febr. 24. 16:18
 7/7 anonim válasza:
Ahogy te értelmezed, azt jelenti
2010. febr. 24. 23:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!