Jó lenne ha hamar kapnék választ valaki ezt letudná nekem vázlatosan írni hogy hogyan kell kiszámolni? A kérdés lent található.
100q mészkőből hány q égetett mész állítható elő?
Reakcióegyenlet: CaCO3-->CaO+CO2
Számítás: itt a q ugyanúgy grammot jelent kerestem már mindenhol de nem találtam rá.
És még egy kérdésem lenne hogy:
Válaszolj a redukálósor alapján:
Melyik az a fém
a) amelyik az ólóm ionjait ólomatommá alakítja (redukálja)?
b) amelyik a kénsavból hidrogént fejleszt?
c) amelynek ionjait az ólom redukálja?
d) amelynek ionjait a vas redukálja?
e) amelyik a higany ionjait higanyatommá alakítja ( redukálja)?
A válaszokat tényleg előre is köszönöm aki leírja annak nagyon köszönöm nem tudom hogy nekünk ez miért van benne a tz-be mikor nem is tanítják meg a könyv sem említi és kitűnő tanulő vagyok első óta de interneten se sehol nem találtam meg ezeket és nem azért mert meg van a témazáró hanem mert tanulok a választ tényleg köszönöm
nem hiszem el, hogy ne nincs benne a könyvben...
én sosem voltam kitűnő, sőt 9.ben 10.ben matekból 11.ben bioszból akartak meghúzni, és nem ezeken múlt a kitűnő bőven szamárpados voltam világéletemben, ezekre a dolgokra mégis emlékszem
a reakcióegyenletben minden egység 1 molt jelent, tehát ilyen szempontból pont mindegy, hogy mit jelent a q
CaCO3 40+12+(16*3) aminek a moláris tömege pont 100g/mol
CaO -> 40+16-> 56g/mol
tehát 56q állítható elő
redukálósorban a hidrogénhez vonatkoztatjuk, hogy egy vegyület standardpotenciálja negatív vagy pozitív és számszerűsítve mekkora (mondjuk elektromotoros erőből lehet számolni)
a lényeg, hogy a negatív stdp fémek redukálják a pozitívakat
a, ón, a vas(II) [mondjuk FeS-ből], a cink, az alumínium...
b, negatív std potenciálúakkal fejleszt, ide is jó az Aból bármlyik fém vagy épp az ólom
c, az ólomtól pozitívabbakat redukálja pl vas(III) (pl rozsda) réz ezüst higany arany...
d, a vas(III)tól pozitívabbakat
e, higanytól negatívabbak, ezüst, ólom, réz...
Mondjuk ez a forrás 9.es de a 8.os anyag is ugyan ez, na mg akinek ekkora arca van a full 5ösére...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!