Az alábbi állítások közül melyek igazak illetve hamisak?
A legjobb tudásom szerint megoldottam,csak szeretnék megerősítést(javítást) kapni hogy helyesen vannak megoldva.Kérlek csak vessetek rá egy pillanatást
Minél gyorsabb az alkohol bevitele,annál magasabb lesz a vér alkoholtartalmának csúcsértéke.(I)
Az azonos mennyiségű alkoholt fogyasztó egyének közül a kisebb testsúlyú egyénnél lesz alacsonyabb a vér alkoholszintje.(H)
Az étel nem befolyásolja az alkohol felszívódását.(H)
Az azonos alkoholtartalmú,de különböző fajta ital ugyanazt a hatást fejti ki(ezt nem tudtam)
Az alkohol lebontását gyorsítja,ha a kávét itatnak az egyénnel(passz)
Az alkohol stimuláló szer(H)
Az alkohol a szervezet számára energiaforrás. (I)
Az első az igaz, a második sztem igaz és bár minden ambernek úgyan annyi vére van de a zsír felszív, de am sztem x tehát nem biztos egyén válogatja. a harmadik igaz aki nagyon berúg azzal mi általában szárazat etetünk pl perec vagy tört krumli másik ok hogy igaz a borászok 10 parancsolatában is benne van az evés, de sztem nem csak a borra vonatkozik. a negyedik kérdést mint maga nem értem. 5. igaz segít ha nemtúl részeg az egyén, túl részegnél már árt. 6 igen segít rossz döntéseket hozni amit holnap megbánsz vagy nem bánsz. 7 ebergia forrás de rövig idejű és amikor úgy mond ki megy a hatása gyors leállással megy. kb nem emlékszel hogy mikor aludtál el és hogy:D
hát ennyit tudnék segíteni saját tapasztalataimból, egy orvos mást mondana mert szokjál le meg rá se szokj, de akkor hagyd ki a partit az életből, meg lehet pia nélkül bulizni és így születtek a narkotinumok:D
Különböző italokban az anyagok összetétele gyorsíthatja esetenként a felszívódást pl, úgyhogy az igaz.
A kávé csak másnaposságra jó, az alkohol lebontását nem gyorsítja, sőt, szerintem lelassul.
Az alkohol stimuláló szer - igaz. Az agyad tompítja.
Ha lassan iszol meg szívószállal egy feles abszintot próbáld ki, jobban beállsz, mint húzóra. Az első is hamis!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!