Milyen lehetőségek léteznek egy átlátszó anyagra, (üveg, fólia, műanyag. ) külön rétegként rakható olyan valamire, ami kívánság szerint változtatja átlátszahótságát, ugye pl áram hatására?
Figyelt kérdés
Egy 2-3 nm felületben gondolkozom.2015. ápr. 22. 16:54
1/2 anonim válasza:
Különböző folyadékkristályos kijelzők, vagy e-ink (pigmentes kijelző, ami elektromosság hatására blokkolja vagy átengedi a fényt).
De ezek egyike se olyan árban van, amit egy átlagember 2-3nm felületben meg tud venni.
Szerintem valami ablakba épített reluxával sokkal jobban jársz (és olcsóbb is lényegesen, meg strapabíróbb) ha mindenképpen az a cél, hogy fizikailag ne legyen az ablak előtt semmi.
2/2 A kérdező kommentje:
Nekem is ez a folyadékkristály jutott eszembe, de ilyen jellegü megoldásra kialakított terméket még nem láttam. (mer ugye felbontás ide nem kell).
Másik amit láttam még az a elhomályosodó üveg. De azt nemtudom hogyan hívják, vagy hogy egyáltalán hogy működik.
Ezt a kettőt ismerem eddig.
2015. ápr. 22. 23:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!