Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Az újabb angol UFO aktákhoz...

Nemo kapitány (V.A.) kérdése:

Az újabb angol UFO aktákhoz mit szólnak a szkeptikus urak?

Figyelt kérdés

A más országoké és a korábbi brit akták is bővelkednek megmagyarázhatatlan esetekben. Senkit sem érdekel, vagy jobb erről nem tudni?

[link]

[link]

[link]

2010. febr. 20. 19:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Az ufók leírása azért feleltethető meg a kor tudományos és technikai színvonalának és kulturális divatjának, mert az emberek megkísérlik megmagyarázni azt, amit láttak, ez érthető.

Ebből nem következik az, hogy nem láttak semmit.

Manapság már nem hívjuk bálnának a tengeralattjárót és ha gömbvillámot látunk a szobánkban, akkor az nem "matató ménkű".

Úgy látom egyszerűbb hazug hülyének tartani sokezer (egyébként szavahihető, mentálisan egészséges) felnőtt embert, mintsem változtatni a (korábban rögzült és begyepesedett) nézetünkön.

Erre számítottam ugyan, de érdekes...

2010. febr. 21. 15:07
 12/14 anonim ***** válasza:

"Az ufók leírása azért feleltethető meg a kor tudományos és technikai színvonalának és kulturális divatjának, mert az emberek megkísérlik megmagyarázni azt, amit láttak, ez érthető."

Ezért aztán 1912-ben "gyönyörűen kivilágított repülőgépet" látnak, ami repülőgép alakú, sok lámpája van és berregve repül, 1897-ben viszont lassan mozgó szivar alakú léghajót látnak, ami vagy hangtalanul közlekedik, vagy pedig (ilyen eset is van) mulatozás hangjai hallatszanak ki belőle? Ugyan már, egy háromszöget senki sem fog gömbnek magyarázni, rakétát se léghajónak stb.

"Ebből nem következik az, hogy nem láttak semmit."

Minden alkalommal láttak valamit. Feltehetően hallucinációt. Ezek az emberek nem hazudnak, csak éppen nem valóságos, amit "látnak".

2010. febr. 21. 16:28
 13/14 anonim ***** válasza:
73%

"Úgy látom egyszerűbb hazug hülyének tartani sokezer (egyébként szavahihető, mentálisan egészséges) felnőtt embert"

- Ezeket a szavakat csak Te használtad, mi nem.

Én nem tartom magam szkeptikusnak, és erre van egy személyes okom is, de érthető, ha ezek a "bizonyítékok" senkit sem győznek meg.

2010. febr. 21. 17:34
 14/14 anonim ***** válasza:

Egy ideig senki sem fogja tudni biztosan megmondani, hogy léteznek-e földönkívüliek, és hogy egyáltalán tőlük származnak-e ezek az UFO-k (UFO=ismeretlen repülő tárgy, ha valaki nem tudná). Nem tudhatjuk honnan jönnek, mit akarnak itt, én olyan elméleteket is hallottam, hogy a jövőbeli emberek, meg mittudomén még. xD

Logikusan gondoljuk végig: Mi a szärt akarnánek ezzel a szeméttelep bolygóval a földönkívüliek? És amúgy is, ha tényleg akartak volna velünk valamit, akkor már rég felvették volna velünk a kapcsolatot. Az meg, hogy csak szórakoznak velünk megint nem túl valószínű, mert ha fényéveket képesek utazni, hogy idejöjjenek, 100%, hogy nem azzal foglalkoznak, hogy velünk szórakozzanak.

Mindezek ellenére, én hiszek a földön kívüli életben, de biztos vagyok benne, hogy még nem jöttek el hozzánk.

Egyikőnknek sincs fogalma, hogy miket csinálnak egyes országok, hogy hol járhatnak már technikailag, milyen gépeket fejleszthettek ki, stb. ezekről fogalmunk sincs, és szerintem nem is lesz egy jó darabig.

Felőlem aztán röpködhet itt akárki rakásra, én leszärom XD

2011. márc. 15. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!