Megtudjuk-e növelni valamivel az agyunk kapacitását? Nagyon sokat gondolkodtam hogy mégis hogyan de nem tudom így sem!
De ha igenis hogyan. Láttam a Lucy nevezetű filmet amiben megmutatják az elképzelhető változásokat. Az agyunk 10%-a a gondolkodást funkcionálja vagy csak az egész agy maga a 10%? Azaz a gondolkodás és a szervezet és minden ami bennünk van ebből a 10%-ból van vagy az agy 100%-ából?
Vannak állítólag szerek amivel kitudjuk bővíteni agyunkat és ezzel fejleszteni. Hatékonyak? Ha megemelnénk agyunk kapacitását valószínűleg mi történhet? Tényleg a környezet változtatására lennénk képesek? Ha működnek a szerek mit tesznek? Vannak egyátalán ilyen szerek?
Ez egy film. Egy mese.
Nem a valóság.
Ha elhiszed, akkor valóban rászorulsz az agynövelésre. :p
Az, hogy az agy 10%-át használjuk, egy mítosz, szóbeszéd. Az agy 100%-t használjuk; valójában az ember 1 nap leforgása alatt ki is használja nagyjából az összes funkciót.
A pszí-erő, azaz hogy az agyaddal dolokat mozgathatsz, stb. megint csak egy mese.
Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás.
Logikai feladatok, többfelé figyelés, gondolkodás (pl összetett útvonaltervezés emlékezetből térkép alapján), memória gyakorlatok mind-mind fejlesztik az agyadat.
Az összes többi mítosz hülyeség. Ha pedig az agyad 10%-át használod ki összesen, akkor ajánlom az ezotériát, mert ott sokan vannak, akik alulról karcolják egy átlag ember 10%-os agykapacitását :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!