Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Konnektorból szeretnék megtápl...

Konnektorból szeretnék megtáplálni egy kis elektromágnest mekkora ellenállást kéne rákötnöm a vezetékre hogy az elektromágnes vezetéke ne olvadjon meg?

Figyelt kérdés
Sorosan vagy párhuzamosan kéne kötnöm?

2015. márc. 20. 23:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

9. nagyon zavarna mert olyan frekvencia kell

10.

lehet hogy egy ilyen transzformátor egyik tekercsét használom majd elektromágnesnek

[link]

2015. márc. 21. 22:10
 12/21 anonim ***** válasza:

EHE-EHE! Nagyfrekvenciás ferritmagos trafó. Nem lesz könnyű szétszedni, mert ragasztva van.

Én 1-2 napig lakk, vagy folttisztító benzinben szoktam áztatni.

2015. márc. 22. 18:02
 13/21 anonim ***** válasza:

"lehet hogy egy ilyen transzformátor egyik tekercsét"

Amiről semmi adat - ellenállás, induktivitás, tekercsszám - nem található ( [link] ), csak annyi, hogy egy Codegen tápban található ( [link] ). Így elég nehéz tervezni akármit is.

De még egyszer kérdem: milyen célra kell? Miért fontos a hálózati frekvencia?

2015. márc. 22. 18:16
 14/21 A kérdező kommentje:

Egyébként azokat az elektromágneseket nem lehetne használni arra hogy kisebb feszültséget csináljak?

Elvégre is arra lett tervezve nem??

2015. márc. 22. 21:34
 15/21 A kérdező kommentje:

Nem konkrétan hálózati frekvencia kell hanem annak van olyan frekvenciája amilyen kell.

Azt hogy mire azt nem tudom leírni.

2015. márc. 22. 21:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Ne haragudj: mikor szeretnéd átvenni a Darwin-díjad?

Olyan szinten nem tudsz semmit az elektromosságról, hogy csodálkozom azon, hogy még élsz.

2015. márc. 22. 22:46
 17/21 anonim ***** válasza:

"Egyébként azokat az elektromágneseket"

A képen szereplő eszközök nem elektromágnesek. Transzformátorok.

"Azt hogy mire azt nem tudom leírni."

Az nem jó, mert akkor nem tudsz előre tervezni, így könnyebben válhat kudarcba a projekt.

2015. márc. 22. 22:47
 18/21 A kérdező kommentje:

16.

Te se tudsz semmit a részecske gyorsítókról mégis élsz még egyet.

Gondolom még egyet sem robbantottál fel.

Vagy ha bármelyik állítás téves akkor gratulálok.

17.

Elmagyarázni nem tudom csak.

2015. márc. 23. 15:43
 19/21 A kérdező kommentje:

[link]

Attól még hogy nem értek hozzá meg kell csinálni.

Ez van.

2015. márc. 23. 15:52
 20/21 anonim ***** válasza:

Pedig te egy olyan hal vagy, akit a fára mászási képességeiről ítélünk meg...

Semmilyen infót nem adsz, így hogy lehet tervezni?

Egy elektromágnes, hálózatról üzemeltetve nem csak annyi, hogy egy vasrúdra vezetéket tekersz, még ha a gyerekeknek szóló írás azt is mondja.

Nem tudod elmagyarázni, hogy mihez kell?

Azt meg hogy? Összeraksz valamit, aztán majd jó lesz valamire, vagy mi? Meg kell csinálni? Add ki valakinek, aki ért is hozzá. Ide az Ohm-törvény már kevés. Persze lehet elektromágnest csinálni kisujjnyi vastag vezetékből, akkora hosszúságban, hogy az impedanciája akkora legyen, hogy ne verje le a kismegszakítót...

Sőt inkább csinálj ilyet, csőprofil legyen a vezeték, rakjál elé frekvenciasokszorozót és ha megunod az elektromágnest, máris játszhatsz indukciós kemencéset.

Mint az előttem szólók is, úgy én is:

Hagyd a pic$áb@.

Add ki másnak, aki ért hozzá, vagy ha te akarod megcsinálni, akkor könyvet elő (mondjok Kovács Csongor-elektronikus áramkörök, postaköltség ellenében a tiéd lehet).

2015. márc. 23. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!