Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A holnapi részleges napfogyatk...

A holnapi részleges napfogyatkozást most akkor hogy lehet megnézni?

Figyelt kérdés
Csak munkavédelmi szemüvegem van. Gondolom ez kevés hozzá. Ezenkívül olyat is olvastam, hogy a telefon kameráján keresztül sem szabad nézni, ugyanis úgyis vakságot okozhat. Most ha felvenném úgy videóra, hogy nem nézek oda, és később nézem vissza, az is problémákhoz vezethet? különösebb felszerelés nélkül egy pillantást sem fogok tudni venni a napra a fogyatkozás idején?
2015. márc. 19. 11:32
 1/4 anonim ***** válasza:

"Most ha felvenném úgy videóra, hogy nem nézek oda, és később nézem vissza, az is problémákhoz vezethet?"

Nem :D :D :D

A látható fénynél magas energiájú sugárzások károsítják a szemet. Videózásnál pedig látható fényt rögzítenek / játszanak le és nem UV-t.

Mondjuk ez már nem az én szakterületem de hogy milyen minőségű lesz a felvétel, affelől kétségeim vannak. Szerintem gyakorolj előtte (keresd meg a megfelelő beállításokat) a "rendes" napnál.

2015. márc. 19. 11:45
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi a gyors választ :D

emiat a cikk miatt kezdtem el ezen gondolkozni:

[link]

és ezért akartam benne inkább biztos lenni :D

2015. márc. 19. 11:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Igen ezen a cikken nekem is fennakadt a szemem.

Okos britt tudósok ezek.. :D

Vagy a cikk fordítója hülye.

2015. márc. 19. 14:07
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

Ebben a cikkben a szelfit állatira nem értettem én sem. :D

Az maximum akkor árthat, ha úgy fotózkodsz, hogy pont a szemedbe tükrözi a napot a teló üvege.

Kamerázás, fotózás is csak úgy árthat, ha valódi optikai kukkolón át nézed a napot, tüköraknás gép mondjuk.

Ha egy LCD-n nézed azt, amit a kamera lát, az nem árthat.

Persze ha a kamera MELLETT bámulsz bele a napba, abból lehet baj.

De ez a szelfi-szöveg, ez tényleg elég zöldség.

2015. márc. 19. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!