Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » A Mensa HungarIQa internetes...

Tóth Péter Tamás kérdése:

A Mensa HungarIQa internetes tesztjének az eredménye megközelíti a valóságot?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem ezt, mert most fejeztem be egy tesztet tőlük, és 122 IQ pont lett az eredmény. 130 IQ-tól vesznek fel embereket (meg min. 17 éves kortól, de ahhoz nekem várnom kell 2 évet sajnos). És nagyon szeretném, hogy felvegyenek, mert akkor egy álmom válna valóra! Bármennyit kelljen majd gyakorolnom, meg fogom csinálni!

2015. márc. 10. 00:53
1 2 3
 11/21 BringaManó ***** válasza:
Meg hát.
2015. márc. 10. 08:45
 12/21 anonim ***** válasza:

nem tudom az online teszt mennyire komoly (meg úgy általában az IQ-tesztek), mert az enyém ennyi és nem igazán gondolom, hogy nagyon kilógnék a sorból (F/60)

[link]

2015. márc. 10. 09:50
 13/21 A kérdező kommentje:

Ma reggel ezt kaptam a facebookomra (küldtem nekik levelet, és válaszoltak):

"Arra, hogy 2 év múlva mi az esély a Mensa szint elérésére, a rövid válasz annyi, hogy fogalmunk sincs. A gyermekkori IQ-értékek nem sokat mondanak a felnőttkoriról, mert van, aki még sokat fejlődik a 15-17 éves korban, míg mások alig. De az biztos, hogy 122 fölött lesz, ami mindenképpen bőven elég magas ahhoz, hogy az ember büszke legyen rá.

Az online próbatesztünk nagyon jól korrelál a hivatalos IQ-mérések eredményével, legalábbis, ha valaki komolyan veszi a szabályokat, és nyugodt körülmények közt, egyedül tölti ki.

Üdv,

Nagy Lantos Balázs"

2015. márc. 10. 13:25
 14/21 A kérdező kommentje:
"ha valaki komolyan veszi a szabályokat, és nyugodt körülmények közt, egyedül tölti ki." Én a szabályoknál csak és kizárólag a kornál csaltam (tehát komolyan vettem), és nyugodtan, egyedül töltöttem ki.
2015. márc. 10. 13:28
 15/21 anonim ***** válasza:

Ha a kornál csaltál, akkor érvénytelen a teszt. Miért? Mert az IQ azt mutatja meg, hogy az intelligenciád az adott korcsoporthoz képest milyen!

Azaz más értéket kapsz az IQ-ra ugyanazokkal a válaszokkal, ha 20-40-60 évet adsz meg.

Ha a korod még nem érte el a minimumot az online teszthez sem, akkor a teszt eredményére ne alapozz semmit (még ennyit se mint eddig)!

2015. márc. 10. 23:04
 16/21 A kérdező kommentje:
Miért nem alapozhatnék? Most vagy te tévedsz, vagy Nagy Lantos Balázs nem tud valamit jól, már pedig ő mensás.
2015. márc. 11. 00:31
 17/21 A kérdező kommentje:
De részemről ennyi is ez a téma.
2015. márc. 11. 00:32
 18/21 A kérdező kommentje:
Még annyit azért hozzáfűznék, hogy ha a 17 éves korosztálynál ennyit értem el, akkor nem hiszem, hogy alacsonyabb lenne az iq-m, mint a tesztben elért eredmény. Az, hogy a valóságban kisebb lenne, erre kb annyi az esély, mint annak, hogy Paks felrobban. Most már végleg kiszálltam.
2015. márc. 11. 00:40
 19/21 Wadmalac ***** válasza:

Én az éles teszten spec pont 8 ponttal voltam alatta az online teszt eredményének (126 és 118).

Szerintem ennyit simán lehet a pillanatnyi szellemi frissesség hullámzására írni. Ennyit, de többet nemigen. Akkor ez alapján nagyon nem számíthatok bármikori ismétléssel sem 126+8 pontra, valószínűleg az online teszt járt a legjobb szellemi állapotom körül.

A te online eredményed simán megenged még ilyen +/- 8-as szóródást, meg még a korral kicsit emelkedhet is, úgyhogy szerintem jó esélyed van.

2015. márc. 11. 10:20
 20/21 anonim ***** válasza:

Biztos elég jól megközelíti a valóságot,nem is ott a probléma.

Könnyen fel is vesznek,esetleg,az se probléma.

Utólag majd kiderül,hogy érdemes volt-e időt-energiát fordítani rá; amikor a cikkeiket olvasod,mondjuk anyák napja előtt arról,hogy igazából az anyánknak köszönhetjük az intelligenciánkat,ami belénk szorult.

2015. ápr. 5. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!