A Mensa HungarIQa internetes tesztjének az eredménye megközelíti a valóságot?
nem tudom az online teszt mennyire komoly (meg úgy általában az IQ-tesztek), mert az enyém ennyi és nem igazán gondolom, hogy nagyon kilógnék a sorból (F/60)
Ma reggel ezt kaptam a facebookomra (küldtem nekik levelet, és válaszoltak):
"Arra, hogy 2 év múlva mi az esély a Mensa szint elérésére, a rövid válasz annyi, hogy fogalmunk sincs. A gyermekkori IQ-értékek nem sokat mondanak a felnőttkoriról, mert van, aki még sokat fejlődik a 15-17 éves korban, míg mások alig. De az biztos, hogy 122 fölött lesz, ami mindenképpen bőven elég magas ahhoz, hogy az ember büszke legyen rá.
Az online próbatesztünk nagyon jól korrelál a hivatalos IQ-mérések eredményével, legalábbis, ha valaki komolyan veszi a szabályokat, és nyugodt körülmények közt, egyedül tölti ki.
Üdv,
Nagy Lantos Balázs"
Ha a kornál csaltál, akkor érvénytelen a teszt. Miért? Mert az IQ azt mutatja meg, hogy az intelligenciád az adott korcsoporthoz képest milyen!
Azaz más értéket kapsz az IQ-ra ugyanazokkal a válaszokkal, ha 20-40-60 évet adsz meg.
Ha a korod még nem érte el a minimumot az online teszthez sem, akkor a teszt eredményére ne alapozz semmit (még ennyit se mint eddig)!
Én az éles teszten spec pont 8 ponttal voltam alatta az online teszt eredményének (126 és 118).
Szerintem ennyit simán lehet a pillanatnyi szellemi frissesség hullámzására írni. Ennyit, de többet nemigen. Akkor ez alapján nagyon nem számíthatok bármikori ismétléssel sem 126+8 pontra, valószínűleg az online teszt járt a legjobb szellemi állapotom körül.
A te online eredményed simán megenged még ilyen +/- 8-as szóródást, meg még a korral kicsit emelkedhet is, úgyhogy szerintem jó esélyed van.
Biztos elég jól megközelíti a valóságot,nem is ott a probléma.
Könnyen fel is vesznek,esetleg,az se probléma.
Utólag majd kiderül,hogy érdemes volt-e időt-energiát fordítani rá; amikor a cikkeiket olvasod,mondjuk anyák napja előtt arról,hogy igazából az anyánknak köszönhetjük az intelligenciánkat,ami belénk szorult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!