Egy profi titkárnő körülbelül hány leütés/perc sebességgel képes gépelni?
Jah és még valami: ezt a tempót (500 körül) én órákig képes vagyok folyamatosan hozni tíz ujjas gépírással,folyamatosan.
Aki nem tud gépírni, lehet, hogy bírja a kb. 250-300-as tempót egy percig. De próbáld meg két percig, három percig, öt percig, 10 percig, 60 percig írni FOLYAMATOSAN, és sztem egy óra után már nem fogod hozni.
A mai 10-en, huszon éves generáció öcsém folyamatosan ír napi 5-6 órát :D Jelszónk vala facebook. (Amúgy én is 350 körül voltam hiba nélkül, 9 óra meló után hulla fáradtan.)
Te másik nagyon okos, nem tudom, hogy te milyen helyen dolgozol öcsém facsiga, biztos állami cég, mert eddig ahol én voltam, kb csak a divízió vezetőknek volt titkárnője vagy még azoknak sem. A titkárnőknek sem az a dolguk ma már, hogy a főnök járkál fel-alá, közben meg diktál. Írógéppel macerás volt írni, volt hozzá szerencsém, azt elhiszem, hogy azon egy ember nem akar írni, ha nem muszáj. Na de ma, egy sz..ros billentyűzeten? Ha én ezt a hozzászólást egy titkárnővel íratnám, még 19:00 után is ezzel szrakodnánk.
Legeslegelső mondat: A titkárnő tevékenységét tekintve sokkal összetettebb feladatköröknek kell, hogy megfeleljen, mint a gyors- és gépíró vagy a szövegszerkesztő.
Tehát ez a három ismeret kb. a legalapabb alap ahhoz, hogy valaki profi titkárnő legyen.
"Ügyintéző titkár képzés", 1. helyen említett tantárgy:
"Gépírás és iratkészítés"
De tegyük fel, hogy a magyar oktatás egy rakás szar. Itt egy londoni titkárnőtanfolyam oldala:
3. bekezdés: "Being a good typist with quality IT skills is a vital attribute of a successful secretary."
De ti bizonygassátok csak teljesen nyugodtan tovább, hogy egy titkárnőnek ma már nem kell tudnia vakon gépelni...
Utánanéztem. Kb. 100-120 is akár.
Sün Integré, nyomd már el magad. Milyen csicska vagy már. Milyen elbaszott egy név.
98 WPM
(words per minute)
Top 15 %
Keystrokes (484 | 14) 498
Accuracy 90.48%
Correct words 89
Wrong words 3
(ezt egy 14 éves gépelte aki természetesen nem én vagyok)
(16. életévemet betöltöttem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!