Szerintetek hol lehet nagyon látni a Holdat melyik országban vagyis közelíteni felé ja meg milyen távcsővel lehet látni a szomszédos bolygók esetleg mennyibe kerül egy űr utazás?
"hol lehet nagyon látni a Holdat"
Tőlünk nagyon lehet látni.
"vagyis közelíteni felé"
Mivel kering a Föld körül, mindig más országhoz van "közel".
"milyen távcsővel lehet látni a szomszédos bolygók"
Egy megfelelő refraktorral látni pár nagyobb részletet a Marson, a Jupiter gyűrűjét halványan, ilyesmi.
"mennyibe kerül egy űrutazás"
2001-ben még 20 millió dolcsiba került az első űrturistának, elvileg ma már $250 ezerért megoldható, de hogy utazni mikor lehet, az más kérdés.
(edition <pont> cnn <pont> com) /2013/08/15/travel/virgin-galactic-250000-ticket-to-space/ (csak így engedi)
$95 ezerért is árulnak jegyet, de még csak most indul a fejlesztés hozzá.
Hát, én megtanulnék írni, mielőtt csillagászati/üzleti jellegű dolgok után érdeklődnék írásban… Amit megértettem abból, amit ide szerencsétlenkedtél:
> „ja meg milyen távcsővel lehet látni a szomszédos bolygók”
Szabad szemmel is, ha látsz.
> „esetleg mennyibe kerül egy űr utazás?”
20–40 millió dollárba, azaz 5–10 milliárd forintba.
> „Szerintetek hol lehet nagyon látni a Holdat melyik országban vagyis közelíteni felé”
Ezt nem értem. Mi az, hogy „nagyon látni”? Másrészt mivel a keringési síkja nagyjából 5°-os szöget zár be az ekliptikával, az meg nagyjából 23°-os szöget az egyenlítősíkjával, ezért az északi és déli szélesség 28°-a között fordulhat elő az, hogy éppen a Földnek azon pontjához van legközelebb a Hold.
> „Egy megfelelő refraktorral látni pár nagyobb részletet a Marson, a Jupiter gyűrűjét halványan, ilyesmi.”
Inkább a Szaturnuszét… Másrészt én inkább az átmérőjével jellemezném a távcsőt, nem a típusával, így első körben. – bár az is igaz, hogy ennek a srácnak a 2×3 centis binokuláromat se adnám a kezébe. (((Amúgy szerintem nem az volt a kérdés, hogy melyikkel lehet bizonyos részleteket látni, hanem hogy milyennel lehet őket látni. – Bár ebben nem vagyok biztos.)))
"én inkább az átmérőjével jellemezném a távcsőt"
Erre utalt a "megfelelő" szó. Most mit bonyolítsam? Amilyen a kérdés, olyan a válasz. :))
> „Amilyen a kérdés, olyan a válasz. :))”
Jogos.
Köszönöm az értelmes válaszokat! KEDVES BUNKÓ parasztok!
˝Amilyen a kérdés olyan a válasz˝Akkor tisztázzuk lány vagyok!!! Akik nem értenek ehhez írni tudok SŐT Németországba tanulok Német iskolába csak NÉMETEK közt!!! Hülye nem vagyok!!! TESSÉK ITT A HELYESÍRÁS okoskák!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!