A touchpad miért csak az élő szövetet ismeri fel?
Szoktam néha szórakozni, hogy mit ismer fel, mit nem. Pl. az élő szövetet felismeri, tehát a bőrömet, de a nyelvemmel is működik. Megfigyeltem, hogy ha a körmömmel használom, akkor is megy, de csak akkor, ha a körmöm azon részét érintem hozzá, amelyik a húsomhoz van nőve. A körmöm "többletét" (amit le szoktunk vágni) viszont nem ismeri fel. Ezt nagyon nem értem, hogy miért, mert a körmöm felülete ugyanaz az anyag a két esetben.
Egyébként papírlapon és zsebkendőn keresztül is érzi az ujjamat.
Viszont élettelen dologra egyáltalán nem reagál, pl. bőr tolltartóra stb. Pedig az is bőr.
Az elektromos vezető anyagokat érzékeli.
Az emberi test a víztartalom (és ásványi sók) miatt vezeti az áramot.
A körömnek nincs víztartalma.
Például a fémeket is érzékeli.
Érintőképernyő:
"A kapacitív technológia esetén...Ha nem az ujjunkat használjuk az érintésre, akkor speciális konduktív - töltés felhalmozására alkalmas - eszközre van szükség."
Ja az emberi test kapacitását érzékeli.
Azért nyilván a kondenzátorok fegyverzeteinek érdemes elektromosan vezető anyagból lennie.
Köszi, hogy szóltál! Elnézést kérek. Itt az a link, amit akartam dobni:
Hogyan működik az érintőképernyő - nos ugyan így működnek egyes touchpad-ek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!