A gyufaméregről leszedett anyag (ha porráőröljük) mennyire ütésérzékeny?
Az ugye manapság már nem foszfor hanem kclo3 meg még nem tudom mik keveréke. De ha súrlódásérzékeny akkor ütésérzékeny is?
És még egy: gyutacsba mennyire lenne jó?
Még nem tudtam kipróbálni azért kérdezem.
De, van benne foszfor, csak nem fehér, hanem vörösfoszfor.
Ebben a formájában szerintem nem ütésérzékeny.
De nagyon tűzveszélyes, égett már le azért ház, mert valaki a gyufafejekről lekapargatta a "mérget" és véletlenül begyulladt.
Do not do it at home:
Gyerekkoromban szórakoztunk azzal, hogy két csavart összefogtunk egy csavaranyával úgy, hogy a két csavarorsó vége közt az anyát feltöltöttük lekapart gyufaméreggel, összehúztuk és falhoz vágtuk.
Az M12-es csavarokat úgy szétlőtte, hogy általában csak azt az oldalt találtuk meg, ami a fal felé volt. És volt, hogy az az oldal törte a téglát a falban, szóval a másik csavar egy puskagolyó sebességével távozhatott, méghozzá akármerre, ahogy éppen állt.
Elég életveszélyes játék volt.
Na ez alapján állíthatom, hogy a gyufaméreg igenis robban ütődésre.
köszönöm a válaszokat!
Arról a csavaros robbantásról én is hallottam egyszer ki akarom próbálni.
Egyébként ha rakok a méreghez egy kevés ként akkor érzékenyebb/jobb lesz?
én flash porokkal is szórakozom meg lőport is csináltam
tudom hogy veszélyes. velem még nem történt baleset max kellemetlen amikor a robbantástól majd megsüketülök.
csak azért gondoltam, mert gyutacsnak szerettem volna használbi egyszerűség szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!